LOADING

Type to search

Aktivisme

Tillykke med jeres nye Erdogan-moske, Ballerup!

Søndag satte identitære aktivister plakater op i Ballerup for at gøre borgerne i byen opmærksomme på, at den moske, der netop nu er ved at blive opført har stærkt tilknytning til Erdogan-styret i Tyrkiet. Moskeen er ejet af Diyanet, som den tyrkiske stats direktorat for religiøse anliggender. Det er veldokumenteret, at Diyanets moskeer udbreder Erdogan-styrets propaganda, ligesom de anvendes til at spionere på tyrkere i Europa, der er modstandere af styret. I Tyskland fik Diyanets organisation frataget sin statsstøtte på grund af ekstremisme.

Generation Identitær har tidligere skrevet til borgmester Jesper Würtzen og stillet ham en række spørgsmål. Blandt andet disse:

Det er et kendetegn ved Diyanet-moskeer, at der bliver prædiket stærkt nationalistiske budskaber, der støtter Erdogan-styret. Hvilke skridt vil du tage som borgmester for at sikre sig, at dette ikke sker?

Hvordan vil du som borgmester og ansvarlig for salget af grunden på Bispevangen garantere borgerne, at der ikke vil udgå spionagevirksomhed og hadefuld retorik rettet mod Erdogan-styrets modstandere fra den nye moske, som vi har set er sket fra andre Diyanet-moskeer i Danmark?

Dem har han ikke svaret på. Måske kan andre få svar fra ham. Hjælp os ved at sende borgmesteren en mail på jew@balk.dk eller skriv til ham via hans officielle Facebook-side og spørg, hvorfor han tillader at Erdogan ekspanderer i Ballerup kommune.

Læs hele vores serie om den nye Erdogan-moske i Ballerup:

Ny Erdogan.moske opføres i Ballerup
Stærke forbindelser mellem Erdogan-moske og Socialdemokratiet
Brev til Ballerups borgmester om ny Erdogan-moske
Flyeraktion mod ny Erdogan-moske i Ballerup
Brevkampagne til Socialdemokratiet om ny Erdogan-moske
Aktindsigt i den nye Erdogan-moske

Læs mere om Diyanet:

Tyskland trækker støtten til Diyanet pga. ekstremisme
Fakta om Erdogans moskeer

Tags: