LOADING

Type to search

Kommentarer

Tyskland trækker støtten til Diyanet på grund af ekstremisme

Billedet fra DITIB moske i Tyskland

Billedet fra DITIB moske i Tyskland

Tyskland trækker støtten til Diyanet på grund af ekstremisme, men Venstre fastholder deres støtte til ny stormoské i Holbæk.

Det tyrkiske Direktorat for Religiøse Anliggender, også kaldet Diyanet, har netop fået frataget al støtte i Tyskland. Diyanets organisation i Tyskland hedder DITIB, og de har siden 2012 modtaget 6 millioner euro i støtte – Penge de har modtaget for at de, ironisk nok, skulle bruges til bl.a. anti-radikaliseringsindsatser.

Men nu er det slut med statsstøtten. Årsagerne hertil er en række sager, hvor DIBIT har opfordret til ekstremisme. Eksempelvis har man fået børn til at genopføre et historisk slag med legetøjsvåben og tyrkiske flag, som en hyldest til islamiske martyrer (se billedet). Der er også gentagne eksempler på at man har brugt moskéerne til at sprede had. Desuden har man, ligesom det også er sket i Danmark, brugt moskéerne til at spionere på modstandere af Erdogan-regimet.

I Danmark er det Dansk-Tyrkisk Islamisk Stiftelse, der er navnet på Diyanets organisation. Stiftelsen kontrollerer 29 moskéer i Danmark, og for tiden skal de have byggetilladelse til at bygge en ny stormoské i Holbæk. Noget Generation Identitær helst ser de ikke får.

Venstre i Holbæk har støttet den ny stormoské lige fra starten, og alle advarsler om islamisme og ekstremisme har de ignoreret. Ved henvendelse til Venstres folketingsgruppe svarede Venstre, at de havde indført kontanthjælpsloftet og maskeringsforbuddet, for at dæmme op for islamisering. Hvordan dette præcist kan stoppe Erdogans ekspansion i Danmark har de dog ikke præciseret.

Selv Merkels CDU kan se, at disse moskéer udgør et problem, men det er endnu ikke gået op for Venstre. Vi opfordrer til at man sætter sit kryds et andet sted, næste gang der er valg.

Se fakta om Diyanet
Læs om den tyske beslutning om at fratage Diyanet støtten i Tyskland hos DW og Newspeek
Se vore kampagne mod moskéen i Holbæk

Tags: