LOADING

Type to search

DR grebet i ny løgn om den identitære bevægelse

Den 23. juni bragte DR en artikel om fodboldspilleren Martin Hintereggers tidlige karrierestop, der i følge DR hænger sammen med hans forbindelse til højreorienterede grupper. I artiklen betegnede DR vores søsterorganisation, Identitäre Bewegung Österreich, som en nynazistisk bevægelse. En løgnagtig og groft injurierende påstand, som DR fire dage senere må trække tilbage og beklage med følgende berigtigelse øverst i artiklen:

”Rettelse: Tidligere har det fremgået af rubrikken, at Heinrich Sickl var aktiv nynazist. Derudover blev Identitäre Bewegung Österreich i en tidligere udgave af artiklen omtalt som en nynazistisk bevægelse. Dette er dog ikke korrekt, og DR Sporten beklager fejlen.”

DR har løjet før

Det er desværre ikke første gang, at Danmarks Radio har løjet om den identitære bevægelse. I februar løj DR om befolkningsudskiftningen, da ’Deadline’-værten på DR2, Niels Krause-Kjær, samt to venstreorienterede gæster kædede vores bevægelse sammen med konspirationsteoretikere, der har forestillinger om, hvordan en usynlig elite planlægger at udskifte det europæiske folk – en teori, som vi i Generation Identitær i en stor avis sidste sommer afviste, at vi skulle abonnere på.

Året før, i januar 2021, løj DR om, at vores aktivister skulle være dømt for at opildne til racehad og vold, og at der skulle være en forbindelse mellem Martin Sellner og terroristen i Christchurch. Først en måned senere og efter flere trusler om at involvere advokater og Pressenævnet fik DR rettet løgnene.

Betaler sig at klage

I Generation Identitær er vi vant til mediernes konstante forsøg på at delegitimere vores bevægelse. Men vi klager, hver gang medierne lyver om os og misrepræsenterer vores synspunkter, og vi får ofte medhold. Det er hver gang et stort nederlag for journalisterne, når de er nødt til at trække falske udsagn tilbage og undskylde. 

Man skal ikke finde sig i pressens løgne – det betaler sig at klage! 

Tags: