LOADING

Type to search

Demo i Wien: Jeres symbolforbud rager os!

Lørdag d. 31. juli mødtes identitære fra hele Europa til en demonstration mod Sebastian Kurz’ anti-demokratiske symbolforbud, der forbyder to ikke-voldelige og lovlige patriotiske organisationers symboler. Det ene er den identitære bevægelses lambda-symbol, det andet tilhører den indvandringskritiske borgerbevægelse ”Die Österreicher”. Forbuddet trådte i kraft om søndagen, og på den sidste dag, hvor symbolerne stadigvæk var tilladt gennemførte 500 demonstranter en kraftfuld demonstration for at vise den forræderiske Kurz og hans regering, at man ikke kan forbyde en idé, og at kampen fortsætter.

Kurz’ forræderi

Sebastian Kurz, der stadigvæk har en høj stjerne hos mange nationaltsindede i Danmark, afgav et løfte til det stærkt venstreorienterede parti, De Grønne, at han ville forbyde den identitære bevægelse i Østrig, da han indgik i regering med dem. En pris han var villig til at betale for at beholde magten, efter at den regering han dannede med det højreorienterede parti FPÖ faldt fra hinanden.

Det blev dog hurtigt ret tydeligt, at det ikke var muligt indenfor lovens rammer, at forbyde en organisation, der er fuldt lovlig, og endda har dom ved flere instanser for at det ikke er en kriminel organisation. Det østrigske system har nemlig i årevis forsøgt at få skovlen under de østrigske identitære og deres leder, Martin Sellner, uden at have held med det. Det har resulteret i en række retssager og undersøgelser af den identitære bevægelse, som alle er endt med samme resultat: Den Identitære Bevægelse i Østrig er blevet frikendt, eller undersøgelserne har vist, at der ikke var noget at komme efter.

Kurz var dog nødt til at holde sit løfte til De Grønne, og samtidig havde han brug for at retfærdiggøre sine tiltag overfor islamisterne i Østrig, og vise, at han ikke kun var hård overfor islamister, men også overfor sine egne borgere. Derfor var det politisk belejligt at forbyde patriotiske bevægelsers symboler. Der bliver selvfølgelig rejst en sag mod den østrigske stat omkring dette forbud, men indtil da er symbolerne forbudte og derfor var det vigtigt at vise Kurz og hans venstreorienterede kumpaner modstand.

Man kan forbyde et symbol, men ikke en idé

En stærk manifestation

Allerede fredag var vi omkring tyve identitære, der var taget til Wien for at deltage i lørdagens demonstration. Vi blev modtaget med åbne arme af vores østrigske kammerater, og fredag aften gik med at hilse på gamle venner og mange nye ansigter, samt at forberede lørdagens demonstration.

Lørdag eftermiddag forsamledes ca. 500 demonstranter omkring en højtalervogn midt i Wien. Som identitære er vi ekstremt bevidste om, at vores kamp er fælleseuropæisk, og det var tydeligt ved demonstrationen, hvor der var mødt mange mennesker op fra andre europæiske lande for at støtte de østrigske aktivister. Udover danskere, var der større grupper fra Italien, Ungarn, Frankrig og Tyskland, samt enkelte deltagere fra andre europæiske lande.

Vejret var godt og der var fantastisk stemning. Klassiske identitære slagord som ”Festung Europa – Macht die Grenzen dicht!” og ”Heimat, Freiheit, Tradition – Multikulti Endstation” gjaldede igennem gaderne, da vi satte i gang fra Albertinaplatz. Wien er en af Europas smukkeste byer, og vi kunne nyde synet af de smukke bygninger fra Østrigs storhedstid, da demonstrationen bevægede sig igennem den sommervarme storby.

Forrest i demonstrationen var et banner med ordene ”Wer gegen uns?” – Hvem kan være imod os? Som er en hentydning til Romerbrevet 8:31, hvor der står ”Er Gud for os, hvem kan da være imod os?”. Der var ikke anvendt lambda i demonstrationen før til sidst, og det var af den simple grund, at Kurz’ lov ville have gjort billeder af demonstrationen, der viste symbolet ulovlige fra den følgende dag.

Demonstrationen forløb disciplineret og fredeligt, og blev afsluttet med stærke taler fremført af en række europæiske aktivister. Blandt andet talte den danske aktivist Sophus. Han holdt en tale der havde høj energi, og mindede folk om at der kun er én ting at gøre, når man bliver presset på den måde: at blive endnu mere aktiv!

Sophus holdt en kraftfuld tale

Blandt andre højdepunkter kan nævnes da en enlig aktivist kravlede op på et stillads omme bag ved den lidt sølle Antifa-demonstration og hejste en lambda-fane og fyrede pyro af. Det fik sat gang i parolerne hos de identitære! Ligeledes blev der sendt balloner til himmels med lambda-faner, hvilket så fantastisk ud på den blå himmel over Wien.

Dagen blev afsluttet med en gigantisk fest, hvor man i godt selskab kunne tale om dagens begivenheder og Europas fremtid. Her blev nye venskaber grundlagt, som skal bære den identitære kamp i årene, der kommer. Alt i alt en stor succes. Når vi er pressede bliver vi kun stærkere.

En ringe modstand

Flere læsere undrer sig måske om der var venstreradikal modstand mod demonstrationen, og jo, det var der da. En sølle forkølet demonstration med omkring halvtreds sortklædte såkaldte ”antifascister” gemte sig bag politiets blokader, hvor de råbte lidt. Fremmødet var nærmest pinligt, og det var meget tydeligt at ligesom den venstreradikale bevægelse i Danmark har været meget svag og nedadgående i årevis, så er tilfældet det samme i Østrig. Det var en grinagtig forestilling, som vi nærmest ikke mærkede.

De østrigske identitære har i øvrigt fundet på noget sjovt. De antifascistiske fotografer, der tager billeder af alle til demonstrationer og fungerer som venstreradikal efterretningstjeneste er man i de sidste år begyndt at blokere. Det går i al sin enkelhed ud på, at man stiller sig i en gruppe omkring dem med paraplyer og blokerer deres udsyn. Det er virkelig noget, der kan irritere dem, og det er virkelig morsomt at se på. Selv politiet stod og grinede af de optrin, der opstod, når de røde fotografer forsøgte at få et billede uden held.

Sådan ser det ud når antifa-fotografer blokeres med paraplyer

En ny begyndelse

For den identitære bevægelse i Østrig er det tydeligt, at afskeden med deres logo symboliserer en ny fase i bevægelsens historie. Der har de sidste år været en stor tilstrømning af nye unge medlemmer, som kan bære aktivismen videre i årene, der kommer. De kommer med ny energi og kreativitet. Dermed er det på ingen måde forbi med dette forbud, men derimod har bevægelsen blot tilpasset sig og har genfundet styrken.

For os andre rundt omkring i Europa, så viser det østrigske eksempel, at det demokrati man tror man lever i hurtigt kan ændre sig. Det samme har vi set i Frankrig, hvor den identitære bevægelse pludselig blev forbudt. Det er derfor det er så vigtigt, at være aktiv. Vi er nødt til at passe på det vi har: vores land, vores folk og vores frihed.

Hvis du ikke selv er aktiv endnu, så er det i dag du skal kontakte os. Verden venter ikke på dig, for hvis ikke vi beskytter det vi har, har vi intet at give videre til de næste generationer.

BLIV AKTIV FOR EUROPA!

Tags: