LOADING

Type to search

Ny Erdogan-moské i Slagelse tæt på permanent godkendelse

Under navnet Slagelse Multikulturel Forening drives der i dag en moské i Slagelse. De kalder det selv et ”bederum” når de taler med danske medier, men når de kommunikerer til tyrkere kalder de det ”Slagelse Camii”, som betyder Slagelse Moské. Hidtil har moskéen fungeret som ”muslimsk kulturhus” ved dispensation, men en ny lokalplan, der kun mangler at blive godkendt af byrådet, sigter mod at gøre moskéen permanent. Moskéen hører under det Erdogan-styrede Diyanet, der på samme dag, som tre mennesker blev dræbt i et terrorangreb i Nice, og kort tid efter mordet på Samuel Paty, udsendte en fatwah mod muhammedtegningerne. Generation Identitær mener, at byrådet i Slagelse bør stemme imod moskéen.

Moskéen ligger i store lokaler

Moskéens historie

Moskéen i Slagelse ligger på Landsgravvej 27A i en bygning, der i 2017 blev købt af Diyanets danske organisation, Dansk-Tyrkisk Islamisk Stiftelse. Det er Dansk-Tyrkisk Islamisk Stiftelse, der ejer samtlige Diyanet-styrede moskeer i Danmark. Der er pt, omkring 30 af dem rundt omkring i landet.

I 2018 fik Slagelse Multikuturel Forening helt ekstraordinært dispensation til at drive religiøse aktiviteter på stedet, selv om det ikke er tilladt ifølge lokalplanen. Det er meget usædvanligt, at dette sker. Den 30. november stemte Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget i Slagelse Kommune så for en ny lokalplan, der permanent vil tillade moskéen i området. Lokalplanen er lagt op til Byrådet, der skal afgøre om den endeligt skal vedtages.

Formanden (foto DR)

Kebab-kongen

Formanden for Slagelse Multikulturel Forening hedder Bilal Bıyık og er en driftig forretningsmand. Han ejer MB Food i Greve, som er en af de største leverandører af kebab-kød i Danmark. Hvis du er en af dem, der stadigvæk ikke har vænnet dig af med at støtte det islamiske miljø i Danmark ved at spise kebab, så er der god chance for, at det er Slagelses kebab-konges kød du har sat tænderne i.

Bilal Bıyık har også været central i forhold til at udbrede halal-slagtning i Danmark. Da det i sin tid blev forbudt, at slå dyr ihjel uden bedøvelse af hensyn til dyrevelfærd, hjalp Bıyık en række danske slagterier med at ansætte muslimske slagtere, der så kunne fortsætte med den modificerede halal-slagtemetode, der fortsat er lovlig i Danmark. Dette gjorde han for at sikre, at der fortsat blev halal-slagtet i Danmark.

Der produceres kebab i Greve (foto DR)

Diyanet fordømmer muhammedtegningerne

Diyanet er det tyrkiske Direktorat for Religiøse Anliggender, og er en myndighed under den tyrkiske stat. Diyanet har eksisteret siden 1984, men er vokset betydeligt under Erdogan-styret, der har tilført myndigheden mange flere midler.

Under Diyanet hører 85.000 moskéer inden for Tyrkiets grænser, og omkring 2.000 moskéer udenfor. De uddanner samtlige imamer der arbejder i moskéerne i ind og udland, og forfatter de tekster, som der prædikes ud fra i alle moskéerne hver fredag. Diyanet styrer på den måde tyrkisk islam både indenfor og udenfor landets grænser, ved for eksempel at udstede såkaldte ”fatwas” om hvad der er haram (forbudt). Diyanet står i Danmark bag Dansk-Tyrkisk Islamisk Stiftelse, der administrerer moskeerne herhjemme.

For nyligt var Diyanet igen i mediernes søgelys, da de brugte dagen, hvor tre mennesker blev dræbt af en islamisk terrorist i Nice, til at udsende en fatwah mod muhammedtegningerne. De samme tegninger, der kostede Samuel Paty livet, fordi han vovede at vise dem for sine elever.

I Danmark har vi over 30 moskéer, der hører under Diyanet. Det er Diyanet, der udsender imamerne til disse moskéer, det er Diyanet, der bestemmer, hvad der skal prædikes i dem, og det er Diyanet, der står som ejere af dem, som vi tidligere har dokumenteret. Er det virkelig den slags organisationer, som vi skal støtte her i landet?

Generation Identitær opfordrer byrådet i Slagelse til at stemme nej til den ny lokalplan. Der skal ikke være endnu en islamisk propaganda-anstalt for Erdogan-styret i Danmark.

Tags: