LOADING

Type to search

Socialdemokratisk byrådsmedlem har forbindelse til moskéen i Slagelse

Som vi tidligere har dækket, så er en Erdogan-moské i Slagelse, der hidtil har eksisteret som ”bederum” og ”kulturhus” på dispensation, ved at opnå tilladelse, så den kan blive i området permanent. Dette sker ved en ændring i lokalplanen, som skal op i byrådet i Slagelse på mandag. Her forventes det, at lokalplanen vil blive vedtaget med støtte fra alle undtagen Dansk Folkeparti.

Vi kan nu afsløre, at et af de socialdemokratiske byrådsmedlemmer, Ali Yavuz, har en tilknytning til moskéen. Han kommer i moskéen og han optræder også som indbyder til et iftar-arrangement i moskéen tilbage i 2019. Der er således ingen tvivl om, at han har en særlig interesse i at moskéen får permanent status.

Ali Yavuz yderst til venstre i moskéen. Billedet er fra moskéens Facebookside.
Ali Yavuz helt i front i moskéen tilbage i 2017. Kilde: Dikgazete

Deltog i afstemning

D. 31. august rejste Venstre sagen om en ny høring angående moskéen og lokalplanen i byrådet. Årsagen var, at man ikke havde gjort lokalbeboerne ordentligt opmærksomme på, at der var en høring i gang, og selv folk, der boede 50 meter fra stedet havde, ifølge Venstre, ikke hørt om den nye lokalplan. Ved dette møde deltog Ali Yavuz, ligesom han også deltog i afstemningen, selv om han selv er aktiv i moskéen. Forslaget blev stemt ned, og lokalplanen blev udformet og skal nu endeligt vedtages mandag. Spørgsmålet er om Ali Yavuz er inhabil, når nu han er aktiv i moskéen?

Ali Yavuz optræder med navns nævnelse i en indbydelse til iftar-arrangement i Slagelse Moské

Som så meget andet i forhold til denne moské, er det hele lidt fordækt. Foreningen bag moskéen anvender ikke selv ordet moské på dansk, men på tyrkisk taler de konsekvent om Slagelse Camii. Dette er ikke noget nyt. Allerede helt fra starten, det vil sige endda før de fik dispensation, var der tale om en moské. Dette fremgår af en artikel fra 2017 i et tyrkisk medie. Moskéen er således blevet sneget ind, og på samme måde, har der ikke været ordentlig transparens om processen, som Venstre har gjort opmærksom på.

Ali Yavuz deltog aktivt i sagen om moskéen på byrådsmødet

Det sidste vi har brug for er endnu en permanent Erdogan-moské i Danmark. Tværtimod bør de lukkes.

Tags: