LOADING

Type to search

Presse

Information misbruger terrorangreb til angreb på Generation Identitær

Dagbladet Information bringer i dag en noget rodet artikel af Mathias Hee Pedersen om terrorangrebet i New Zealand. Her gives læseren det indtryk, at Generation Identitær skulle dyrke ”voldsfantasier” og at vi forestiller os en kommende borgerkrig mellem indfødte europæere og migranter. Intet kunne være længere fra sandheden.

Før vi behandler selve artiklen, er vi dog nødt til at gøre noget, som vi egentlig, som demokratisk og tydeligt ikke-voldelig bevægelse egentlig ikke burde være nødt til. Men givet artiklens indhold, så lad os lige slå det helt fast: Generation Identitær tager klart og tydelig afstand fra politisk vold, og vi mener at terrorangrebet i New Zealand var dybt forkasteligt. Ligesom vi mener det om terrorangreb generelt. Generation Identitær arbejder udelukkende med demokratiske midler, og enhver der ser på hvad vi rent faktisk laver, kan næppe være i tvivl om dette. Vi finder det absurd, at vi er nødt til at sige den slags, men sådan må det være. Så kan der i hvert fald ikke være nogen tvivl om vores holdning.

Vi finder det desuden dybt usmageligt, at Mathias Hee Pedersen på den måde udnytter en så forfærdelig situation,som den i New Zealand til at fremme sin egen politiske dagsorden.

Befolkningsudskiftning

Ligesom mange andre mennesker i Europa, fra højre til venstre på den politiske skala, kan vi observere to ting. Det første er at andelen af ikke-vestlige migranter og efterkommere kun er vokset siden masseindvandringens begyndelse. Det andet er at integrationen af dette meget store antal af migranter ikke er gået så let som man regnede med. De holder i høj grad fast i deres kultur, og deraf følger det, at når beboerne i Europa skiftes ud med mennesker med en anden baggrund og kultur, så forandrer Europa sig til at være noget andet. Noget ikke-Europæisk. Vi synes Europa er værd at bevare. Vi synes Danmark er værd at bevare. Derfor er vi aktivister i Generation Identitær.

Befolkningsudskiftning, også kaldet ”Den Store Udskiftning”, er ikke en ”teori” – men en realitet. Man kan mene, at det er uden betydning, eller mene at det er en god ting, men der er ikke nogen tvivl om at hvis udviklingen fortsætter som den gør, så vil den demografiske sammensætning ændre sig endnu mere end den voldsomme forandring vi allerede har gennemgået på forholdsvis få år. Det finder vi ikke er ønskværdigt.

Terroristen i New Zealand så et problem i mange ting, ikke mindst befolkningsudskiftning, men hans svar var ganske anderledes end vores. Terroristen er en erklæret fascist, mens vi er erklærede demokrater. Hans svar var hensynsløs vold, vores svar er gadeteater, banneraktioner, slagord med mere. Vi er mere inspirerede af Solvognen end af noget andet.

Terroristen skrev i sit manifest om mange ting, bl.a. er han anti-kapitalist og kærer sig meget om miljøet. Alligevel skal Enhedslisten eller Den Grønne Studenterbevægelse ikke kædes sammen med folk som ham. For selv om de måske nok deler hans bekymringer på de områder, så er deres svar og metoder nogle helt andre – de er demokratiske. Ligesom vores. Det vigtige er ikke de problemer man ser, men hvad man mener svaret på dem er.

Demokratiske midler

Et af kendetegnene ved vores bevægelse, er at vi netop mener, at man kan opnå forandringer igennem demokratiske midler. Det ved Hee Pedersen godt, for han har tidligere citeret os for det. I sin artikelserie om den identitære bevægelse for Magasinet Eftertryk, citerede Mathias Hee Pedersen nemlig Aurelija Aniulyte for følgende:

den løsning, som vi ser, er, at hvis vi laver en kulturændring med fredelige midler … vi ser en mulighed nu for at løse det demokratisk

Noget vi har sagt igen og igen, men som alligevel ikke nævnes af Hee Pedersen. Fx her, hvor vi gør vores strategi og holdning klar:

Hvor der før blev kæmpet med sværd og skjold, er vores midler anderledes – med megafon, kamera, flyers, aktivisme og meget andet kæmper vi for at bevare europæiske folk og kulturer. Ligesom politikere tog beslutningerne om at åbne grænserne i Europa for masseindvandring, kan beslutningen om at lukke dem, og sætte gang i remigrationen også tages af politikere. Derfor tror vi på en demokratisk forandring.

(Fra ”For en ny Reconquista”)

Ser man på vores faktiske aktioner, så har vi leveret en kage til Inger Støjberg, lavet gadeteater, lavet banneraktioner, udsmykket skulpturer med strofer fra danske digtere, ændret på reklamer med papir og tape og meget andet. Det står i skarp kontrast til det billede Hee Pedersen tegner af os i sin artikel.

Hvilken identitær bevægelse mener han?

Når Hee Pedersen bruger betegnelsen ”den identitære bevægelse” i sin artikel, så mener han nogle gange os, og andre gange taler han om mennesker, som intet har med os at gøre, har andre analyser end os, og som vil noget andet end os. Dette skaber naturligvis stor forvirring hos læseren.

I et virvar blander han diverse højreradikale strømninger sammen med mainstream politiske partier, alt-right grupperinger som slet ikke findes i Europa og Generation Identitær. Det gør at man ikke kan kende forskel på hvad de forskellige mener, og så kan man nemt komme til at tro, at tingene forholder sig anderledes end de gør.

Heldigvis er vi altid meget klare i mælet omkring, hvad vi mener – og derfor kan vi kun anbefale, at hvis man vil vide noget om, hvad vi rent faktisk mener, at man går ind og læser om det på vores hjemmeside, frem for at læse den noget studentikose, forvirrede artikel Hee Pedersen har skrevet. En artikel, som man nemt kan få mistanke om er skrevet med uærlige hensigter.

Mathias Hee Pedersens hensigter

Mathias Hee Pedersen er en studerende, der har stor interesse i den identitære bevægelse, og har skrevet flere artikler om os. Han foregiver at have stor viden om os, men alligevel har han ikke ringet til os, skrevet en mail eller noget som helst. Ja, han har faktisk nægtet at være Facebook-venner med et af vores medlemmer, der sendte ham en venneanmodning efter han havde skrevet sin første artikel om os. Han vil gerne gøre sig klog på os, men helst uden at gøre det som man normalt gør, og som vi ellers er store tilhængere af – dialogens vej.

Hee Pedersens modvilje mod at tale med os, hænger nok sammen med, at han hører til langt ude på den politiske venstrefløj. Han ser os som sine politiske modstandere, og det er ikke bare noget vi finder på. Han har blandt andet skrevet en lang artikel om, hvordan venstrefløjen bedst bekæmper os. (den kan du læse her)

Den artikel starter med et citat af Martin Sellner: ”I virkeligheden er vores fjender virkelig bange for ikke-voldelig aktion – for mennesker, der er velartikulerede og viser deres ansigter.” – Vi kunne ikke være mere enige med det citat.

Det er helt sandt, at de ikke-voldelige og demokratiske metoder vi står for er meget mere effektive end noget andet. Det tror vi godt, at Mathias Hee Pedersen ved – og vi tror at det at vi ikke passer ind i de forestillinger han har om dem der vil bevare deres folk og deres kultur frustrerer ham så meget, at han simpelthen ikke har kunnet modstå fristelsen for at forsøge at mistænkeliggøre os. Også selv om han udmærket ved at han var nødt til at være en smule uærlig for at gøre det.

Vi finder det ret tragisk, at Hee Pedersen er nødt til at gå til yderligheder, som det må siges at være, at udnytte de forfærdelige begivenheder i New Zealand, for at forsøge at sætte Generation Identitær i et dårligt lys.

Nu behøver vi forhåbentlig ikke bruge mere tid på det. Der er information der skal spredes og aktioner der skal laves. Man kan ikke ligge på den lade side, når man er med i Europas hurtigst voksende ungdomsbevægelse.

Nå ja, Mathias, hvis du skulle mande dig op en dag og turde at snakke med os, så sig til, så giver vi en øl.


Tags: