LOADING

Type to search

Kommentarer

Østrigs Identitære Bevægelse truet med opløsning!

Den østrigske kansler, Sebastian Kurz, har i dag meddelt at regeringen vil undersøge muligheden for at opløse Identitäre Bewegung Österreichs (IBÖ). Årsagen er, at terroristen fra Christchurch, angiveligt sendte en donation til gruppens leder, Martin Sellner. Forsøget på at opløse IBÖ er kun det seneste eksempel på statslig repression mod en ikke-voldelig, patriotisk bevægelse.

Fakta i sagen

De internationale medier, har skrevet om ”finansielle bånd” mellem Martin Sellner og terroristen fra Christchurch, Brenton Tarrant. Her giver vi dig de rå fakta i sagen, så du ved, hvad der er op og ned.

  • Martin Sellner modtog i januar 2018 et beløb på omkring 1500 euro fra en person med efternavnet Tarrant. Donationen var til Sellner personligt, ikke til IBÖ.
  • Alle der donerer til Sellner får en takke-email, det gjorde Tarrant også.
  • Martin Sellner opdagede sammenfaldet med navnet og kontaktede sin advokat, for at høre, hvordan han skulle håndtere det i forhold til at give oplysningerne videre til myndighederne.
  • Inden han nåede at kontakte myndighederne blev hans hjem ransaget af politiet, og både Sellner og hans kæreste blev afhørt. Begges ejendele i form af computere, telefoner og kameraer og den slags, blev konfiskeret.
  • Sellner har været fuldt samarbejdsvillig og har udleveret koder til sine elektroniske enheder, og har beredvilligt svaret på politiets spørgsmål.
  • Uden at der er andre forbindelser mellem Martin Sellner og Brenton Tarrant end denne donation, for over et år siden, meddelte Sebastian Kurz i dag, at regeringen ville undersøge muligheden for at den østrigske stat kan opløse IBÖ
  • Senere på dagen bekræftede Kurz at donoren var identisk med terroristen.
  • Martin Sellner tog med det samme afstand fra terrorangrebet i Christchurch, og har i alt sit virke udelukkende argumenteret for ikke-voldelig aktivisme, og for at udfordringerne med masseindvandring i Europa i dag kan løses igennem demokratiske midler.

Repression mod patrioter

Forsøget på at forbyde den ikke-voldelige patriotiske organisation IBÖ er kun det sidste eksempel på repression fra den østrigske stat mod identitære aktivister. Sidste år blev flere IBÖ-medlemmers hjem ransaget, deres computere beslaglagt og deres midler indefrosset. Dengang var de under anklage for at være en kriminel organisation. Imidlertid blev de pure frikendt for både dette, samt for at udøve ”hetz mod folkegruppe”, som svarer nogenlunde til den danske racismeparagraf, ved byretten og i højesteret.

Sagen mod IBÖ dengang blev foranlediget af anklageren i byen Graz, og det er samme mand, der står bag ordren til ransagning af Martin Sellners hjem. Sagen mod IBÖ, der blev afsluttet med frikendelse i januar måned, blev voldsomt kritiseret for at være politisk motiveret, både af IBÖ’s støtter, og deres modstandere. Nu ser det ud til at endnu en politisk motiveret sag mod gruppen er i gang.

Identitære bevægelser over hele Europa har igen og igen sagt, at der ikke er noget som truer magthaverne mere end veluddannede og veltalende aktivister, der med åbent ansigt stiller sig frem og på demokratisk vis udstiller problemerne ved de voldsomme demografiske forandringer vi har set i de sidste mange år. Den østrigske stats handlinger mod IBÖ ser ud til at understrege dette.

Terroristens manifest og hans plan

Brenton Tarrant har i sit manifest gjort det klart, at hans formål med terrorangrebet, bl.a. er at forsøge at udløse en bølge af repression mod de patrioter, der ligesom Martin Sellner, betjener sig af ikke-voldelige og demokratiske midler. Tarrants håb er at bølgen af repression vil radikalisere konservative og identitære, så de ligesom ham, vil opgive at bruge de politiske kanaler og i stedet tilslutte sig hans voldelige kamp.

Kurz’ udmelding om at undersøge, om man kan opløse IBÖ følger således fuldstændigt Tarrants plan, men heldigvis er både Martin Sellner og IBÖ klogere end som så. Sellner og IBÖ har meldt ud, at de står fast på at de mener, at udfordringerne med masseindvandring kan løses med fredelige og demokratiske midler, uagtet, at opportunistiske politikere følger terroristens manuskript.

Levebrødspolitikere

For Sebastian Kurz selv, kan det kun siges at være et forsøg på opportunisme, at han farer så hårdt frem mod IBÖ. Da Sellner fik tilsendt donationen i januar 2018 var Tarrant fuldstændig ukendt. Ingen efterretningstjeneste i verden vidste, at han ville begå sin kujonagtige handling omkring et år senere, og det vidste Martin Sellner naturligvis heller ikke.

Regeringen i Østrig består af to partier. Kurz’ parti er Det Østrigske Folkeparti (ÖVP), og deres koalitionspartner er Frihedspartiet (FPÖ). Sidstnævntes leder, Heinz-Christian Strache, har ved flere lejligheder offentligt forsvaret IBÖ og bekræftet at der er tale om en fredelig organisation. Det er nærliggende, at Kurz’ voldsomme reaktion skyldes, at han er meget ihærdig til at lægge afstand til IBÖ. Især set i lyset af at hans regering har stået for store stramninger i den østrigske udlændingepolitik, og har modtaget voldsom kritik for dette.

Uanset hvilken regering der er, så taler den identitære bevægelse magten midt imod. Det har også gjort sig gældende for den nuværende regering, som har modtaget en del kritik fra bevægelsen.

IBÖ har intet at skjule

IBÖ udtaler i forbindelse med forsøget på at opløse deres organisation, at de ikke frygter noget. De er en åben organisation, der samarbejder med politiet. De har lige været igennem en længerevarende undersøgelse, hvor alt ved organisation blev endevendt og det blev slået fast ved to domstole, at de på ingen måde var en kriminel forening. De har således intet at skjule, og forventer at der ikke kommer noget ud af Kurz’ undersøgelse.

Generation Identitær i Danmark støtter de identitære aktivister i Østrig. Vi tager skarp afstand fra terrorangrebet i Christchurch og fordømmer politisk vold generelt. At forbyde moderate politiske bevægelser, der opererer indenfor demokratiets rammer i Europa, som reaktion på en voldelig ekstremists handlinger på den anden side af jorden, betragter vi som absolut uforsvarligt og et direkte angreb på grundlæggende demokratiske principper. Vi mener at det er dybt bekymrende, at europæiske politikere lader sig styre af en terrorists handlinger.

Generation Identitær mener, at det i lyset af de seneste begivenheder, er særligt vigtigt, at de der deler vores bekymring for Europas fremtid, befolkningsudskiftning og islamisering engagerer sig i ikke-voldeligt politisk arbejde. Enten hos os i Generation Identitær, i andre organisationer eller i politiske partier. Du kan se hvordan du kan blive aktiv her, eller hvordan du kan støtte os her.

Tags: