LOADING

Type to search

Kommentarer

Venstremand viser ukendskab til ny moske


Rasmus Brandstrup Larsen, der er kommunalbestyrelsesmedlem i Holbæk for Venstre, forholder sig ifølge Nordvestnyt kritisk overfor informationerne om at den nye moske i byen vil fremme den tyrkiske diktator Erdogans islamisme og tyrkiske nationalisme. Dette er noget vi for nyligt har gjort opmærksom på i et brev vi sendte til samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer i Holbæk.

Larsen afviser det med at han ”er liberal” og at den nuværende moske, der drives af samme forening, og ham bekendt ”har der ikke være problemer med den”. Det ville dog være svært for Larsen at opdage de nationalistiske budskaber i moskeen, da der prædikes på tyrkisk i den.

Heldigvis er der andre med mere indsigt, der har undersøgt, hvad det er der foregår i Erdogans moskeer. Samim Akgönul, der forsker i den tyrkiske stats religiøse institutioner ved universitetet i Strasbourg har analyseret de prædikener, som der sendes ud til Diyanet-moskéerne i hele Europa, og er ifølge ham ideholder prædikerne nationalistiske budskaber, og i særdeleshed støtte til Erdogan.

Det fremgår, blandt mange andre, af en artikel i dagbladet Politiken d. 17/10/2017, at den nye moske i Holbæk netop er en statsstøttet moske, i det foreningen, der driver den hører under Dansk-Tyrkisk Islamisk Stiftelse, der er en del af det tyrkiske religionsministerium Diyanet.

Det er en kendt sag, at disse moskeer anvendes til at spionere på modstandere af Erdogans regime. Således er bl.a. Gülen-tilhængere blevet overvåget via tyrkiske moskéer i 38 lande. Hvorfor det skulle være anderledes med lige netop Diyanet-moskeen i Holbæk, må Larsen jo kunne forklare. I en artikel i Kristeligt Dagblad d. 27/04/2017 indrømmede den religiøse rådgiver for den tyrkiske ambassade i Danmark ellers at der er foregået overvågning af Gülen-tilhængere, også her i landet. Den religiøse rådgiver omtales i artiklen som leder af de tyrkiske imamer i Danmark.

At Rasmus Brandstrup Larsen vælger at tilbagevise en fremmed magts dokumenterede indflydelse på herboende migranter ved at henvise til at han er ”liberal” forekommer tragikomisk. Ideologiske drømme får ikke disse problemer mindre reelle, og det ville klæde en folkevalgt politiker at tage den tyrkiske stats ekspansion i Holbæk alvorligt, frem for at agere apologet for et diktatur. Den tyrkiske stats forsøg på at udbrede islam og Erdogans politiske budskaber er ikke noget man blot bør trække på skuldrene af. Det er et problem, ikke kun for Holbæk,men også for Danmark og resten af Europa.

Tags: