LOADING

Type to search

Aktivisme

Mindebegivenhed på KahlenbergMere end 300 patrioter, heriblandt en støtte gruppe fra Generation Identitær i Danmark, forsamledes d. 8 september på bjerget Kahlenberg udenfor Wien, for at mindes begivenhederne og heltene fra slaget ved Kahlenberg i 1683. Her slog europæerne tyrkerne tilbage og forhindrede yderligere invasion af det vestlige og centrale Europa. Verden kunne have set meget anderledes ud, hvis Johan Sobieski og hans soldater havde tabt slaget dengang.

Kl. 18.30 forsamledes menneskemængden foran den kirke, der ligger på bjerget og folk fra forskellige europæiske lande tog mikrofonen og fortalte, hvorfor de var mødt op den dag. Det er tydeligt, at det ikke kun er en vigtig dag for østrigere, men for alle europæere. Piger fra den identitære bevægelse i Østrig gik rundt og samlede støttebeløb ind til begivenheden, og dem der gav penge fik en kipferl. Et traditionelt stykke østrigsk bagværk, der er formet som en halvmåne og angiveligt blev opfundet efter den tyrkiske besættelse af Wien.

Derefter gik vi i samlet optog på bjerget. Undervejs blev der læst op af forskellige tekster med forbindelse til begivenhederne i 1683. Da mørket var faldet på blev der tændt fakler og vi fortsatte optoget i højtidelig stilhed. Til sidst endte vi et sted med en smuk udsigt over Wiens lys, hvor Thor von Waldstein holdt en smuk og inspirerende tale, der både skuede tilbage og fremad.

Det kan kun anbefales, at man tager med til begivenheden på Kahlenberg næste år. En flot og stærk manifestation af europæisk ånd.

Følg arrangørerne på Facebook. 

Tags: