LOADING

Type to search

Torsdag aften d. 21. september 2023 blev debatarrangementet Blå Bar med Generation Identitær afviklet på Christiansborg. Det var en vellykket debat med ca. 90 deltagere blandt publikum, herunder diverse politikere og journalister. 


Venstreradikal chikane

Den 7. september havde Blå Bar oprindeligt inviteret Generation Identitær til debat på værtshuset Musen & Elefanten i København. Emnerne, der skulle debatteres, var bl.a. masseindvandring, remigration og LGBT-ideologi. 

Arrangementet blev dog aflyst, eftersom voldsparate venstreradikale havde indkaldt til blokade og i øvrigt udsat arrangørerne for systematisk chikane. 

Generation Identitær-talsmændene Christian Grann Johansen og Sebastian Nielsen på Christiansborg

Forsvar for ytringsfrihed

Blå Bar var dog ikke til at kue, og vært Ida Veicherts undersøgte derfor hurtigt, om der var politisk opbakning til at afholde arrangementet i sikkerhed bag Christiansborgs tykke mure. 

Det var der heldigvis. Liberal Alliances Ungdom på Frederiksberg og Konservativ Ungdom i København gik sammen om at række ud til folketingspolitikerne for at få et lokale stillet til rådighed. Og det lykkedes.

Det vil vi i Generation Identitær gerne takke for. Nok er vi politisk uenige på en række forskellige områder, men vigtigst af alt kan vi samles om at stå vagt om demokrati, ytrings- og forsamlingsfrihed og nægte at bukke os for voldsmandens veto. 

Der skal også lyde et stort tak til Dansk Folkepartis Mikkel Bjørn Sørensen og Liberal Alliances Steffen Larsen, der sørgede for at booke Fællessalen på Christiansborg. 


God debat

Selve arrangementet blev åbnet med en fædrelandskærlig fællessang, derpå en introduktion af Blå Bars formand Ida Veicherts og Generation Identitær-talsmændene Christian Grann Johansen og Sebastian Nielsen, inden selve debatinterviewet på ca. en halv time begyndte.

Efter en kort pause blev der åbnet op for spørgsmål fra salen, og debatten forløb rigtig godt. 

Der var omkring 90 deltagere, herunder diverse politikere og journalister. 


Forkølet moddemonstration

Udenfor havde omkring 100 demonstranter fra den yderste venstrefløj samlet sig på Christiansborgs Slotsplads for at vise deres modstand mod arrangementet. 

Antifascistisk Aktion og det øvrige autonome venstrefløjsmiljø havde ellers varslet en kæmpe moddemonstration. Det var derfor en fesen omgang at være vidne til. 

Selvom det naturligvis er ærgerligt, at den yderste venstrefløj kun kan tale voldens sprog, så skylder vi næsten at takke dem for, at vi endnu engang fik mulighed for at tale på Christiansborg. Uden jeres trusler og chikane var det aldrig lykkedes. 

Vi ved, at det ikke er med jeres gode vilje, men et tak skal alligevel lyde herfra!

Tags: