LOADING

Type to search

Socialdemokratiet passer på Danmark: Om 1.821 valgperioder er syrerne rejst hjem

Med banner, roser og løbesedler i hænderne stillede identitære aktivister søndag eftermiddag sig op på Strøget i København for at dele det glade budskab ud. Socialdemokratiet passer nemlig på Danmark. Regeringen har fået hele syv (!) syriske migranter til at rejse hjem på snart to år som resultat af ’Projekt Damaskus’ – nu mangler kun de resterende 33.993 (99,98%), der er kommet hertil, siden den syriske borgerkrig brød ud. Med det hæsblæsende tempo, som socialdemokraterne har lagt for dagen, vil de allerede være i mål om cirka 1.821 valgperioder – hvis syrerne vel at mærke ingen børn får!

Syrien er sikkert

Allerede i juni 2020 bekendtgjorde Socialdemokratiet, at man ville revurdere syrernes beskyttelsesstatus. Man iværksatte derfor ’Projekt Damaskus’, som skulle få dem til at vende hjem og genopbygge deres land. I februar i år vurderede Flygtningenævnet, at det er sikkert at vende hjem til områderne omkring Damaskus.

Halvandet år efter kan vi dog se, at sølle syv personer er vendt hjem. Det svarer til 0.015% af de i alt ca. 44.000, som er kommet hertil, hvoraf hovedparten kom i 2015. 

Socialdemokratiet har sendt sølle syv syrere hjem til Damaskus, som er erklæret for et sikkert område.

Tomme tønder buldrer mest

De mange syrere, som er omfattet af ’Projekt Damaskus’, er alle uden statsborgerskab, og eftersom flere områder i Syrien nu er erklæret sikre, har de intet opholdsgrundlag længere. Det betyder, at politikerne uden videre kan igangsætte hjemsendelserne.

På trods af politikernes flotte ord om, at syrerne skal rejse hjem, udebliver handlingerne dog.  Tesfaye og hans kolleger nægter at indgå et pragmatisk samarbejde med Assad og hans regime i Syrien. 

“Det vil sende et helt forkert signal om, at vi opfatter Assad som sejrherre i Syrien,” lød det fra partifællen Rasmus Stoklund i februar sidste år. 

Også Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen var ude og afvise, at man kunne indgå en aftale med det syriske styre om at tage egne statsborgere tilbage. Politikernes retorik om, at syrenerne skal rejse hjem, er altså blot tomme ord og floskler, da de ikke kan gøre noget for at tvinge de tidligere flygtninge til at rejse hjem uden at samarbejde med Assad.

Politikere, der ivrigt bryster sig af den påståede “stramme udlændingepolitik” – men kun sender syv syrere tilbage til deres sikre hjemland – nægter dermed at arbejde for den løsning, der er bedst for danskerne. Selvsamme politikere stiller sig imidlertid gerne til rådighed, når der skal indgås kommercielle aftaler med Qatar, Saudi Arabien, De Forenede Arabiske Emirater og lignende diktaturstater.

Identitære aktivister deler løbesedler og roser ud til forbipasserende på Strøget.

Send dem hjem

Hvis tempoet for hjemsendelserne af de syriske flygtninge skal i vejret, kræver det en mentalitetsændring hos de politikere, som lige nu med en pose penge i hænderne forsøger at lokke syrere til at rejse hjem. Opholdsgrundlaget for de mange syrere er asyl, og eftersom dele af Syrien nu er sikre, har de ikke længere noget beskyttelsesbehov. Christiansborg burde derfor arbejde for at få dem sendt tilbage hurtigst muligt.

Drop de tomme floskler, sæt handling bag ordene og pas på Danmark – remigration nu!

Forsiden på den uddelte flyer.
Tags: