LOADING

Type to search

Vi har overladt vores demokratiske debat til købmænd – #StopBigTech

Vi har overladt vores demokratiske debat til de store tech-virksomheder. Google, Facebook, Twitter, Apple, Microsoft og nogle få andre ejer de platforme vi taler sammen på, de steder, hvor vi søger information, styresystemerne til vores telefoner og meget andet. Disse virksomheder gjorde for nyligt noget, som ingen stater kunne gøre – ikke engang den amerikanske. De lukkede munden på den amerikanske præsident. De deplatformede ham, og pludselig var verdens mægtigste politiker uden mulighed for at kunne tale direkte til borgerne.

I Europa har disse grænseoverskridende virksomheder ligeledes enorm magt. De blokerer dem, som du ikke må høre, hvad har at sige. De manipulerer med søgeresultaterne, når du søger information, så du kun får det at se, som de mener du skal. Kan de ikke lide, hvad du siger, risikerer du at blive bandlyst fra det hele, så du nærmest ikke eksisterer. Generation Identitær mener, at vores politikere har svigtet, og at de har ladet disse store tech-virksomheder tilrane sig alt for meget magt. Det bør ikke være grænseoverskridende kapitalister, der bestemmer, hvad vi skal se eller hvad vi skal tale om. Det er tid til at sige stop til Big Tech og finde en ny vej til en fri debat.

Vi mærkede det tidligt

Det som mange mere mærker i dag – at tech-virksomhederne styrer, hvad vi må se, høre og sige – mærkede Generation Identitær for alvor for første gang i 2018. De identitære bevægelser i hele Europa og deres sympatisører blev i stor stil fjernet fra Facebook og Instagram. Siden fulgte mange udrensninger, den sidste større i 2020 da alle konti med en perifær tilknytning til de identitære bevægelser blev slettet fra Twitter.

Mange andre grupper og individer har både før og siden fået samme behandling, og tech-virksomhederne har fået mere mod. I 2018 gik de efter mindre grupper og individer uden særlig magt. I dag lukker de uden at blinke konti, der tilhører de mægtigste politikere eller politiske partier. I Spanien fik landets tredjestørste parti, Vox, lukket deres Twitter midt i en valgkamp i Catalonien. Den voldsomme indgriben i hvad der kan ytres og menes på sociale platforme er tiltagende, og det ser kun ud til at blive værre.

Før i tiden var det mest indvandringskritiske og konservative stemmer, der blev dysset ned, men vi ser nu, hvordan det rammer flere og flere, der befinder sig længere inde mod den politiske midte. Grænserne for, hvad man kan sige er blevet indsnævret. Dette betyder også, at det går op for langt flere, at vi står med et enormt problem. Den debat vi ser på de sociale medier er ikke repræsentativ for, hvad folk mener. Visse holdninger slettes og holdes nede. Hvis den demokratiske debat virkelig skal foregå på disse platforme, så må alle kunne komme til orde.

Hvad ser du når du søger?

Det er ikke kun når vi taler sammen, at det billede vi ser er manipuleret. Det samme gør sig gældende når vi anvender søgemaskiner. Den britiske aktivist Tommy Robinson, som i forvejen er fjernet fra Facebook, Twitter, YouTube og alle de andre store sociale sites, har en hjemmeside. Den kan du dog ikke finde, hvis du anvender Google. Der er den nemlig fjernet. Det er ikke noget Google fortæller dig. Du får den bare ikke præsenteret, selv om den burde ligge i toppen af søgeresultaterne. Søger du på den ucensurerede søgemaskine DuckDuckGo får du den som første hit.

Dette er desværre ikke et enkeltstående tilfælde. Google fjerner masser af indhold, som du ikke aner er væk når du søger. De præsenterer det for dig, som de synes du skal se. Ligesom Facebook dominerer sociale medier, så dominerer Google markedet for søgemaskiner. De store tech-virksomheder har vores adgang til information i et jerngreb.

Globalismens stormtropper

Grunden til det er sådan, er at disse virksomheder ikke er værdineutrale. Der er tale om grænseoverskridende virksomheder, der først og fremmest forsøger at fremme alt det, som kan gøre det nemmere for dem at agere globalt. At købmanden intet hjemland har, som Adam Smith i sin tid skrev, gælder i allerhøjeste grad for Big Tech.

Det er vel de færreste, der er i tvivl om at Facebook, Twitter og Google er politiske aktører efter at de fjernede Trump. Deres politik er den samme som de fleste andre grænseoverskridende virksomheders – mangfoldighedens politik. Ikke mangfoldighed forstået som den rigdom vi har med de mange forskellige folkeslag, kulturer og sprog i Europa selvfølgelig. Der er derimod tale om den politiske korrekte form for mangfoldighed i form af LGBT+ og anden identitetspolitik, der er så populær blandt verdens største kapitalister. Alt det som udsletter lokal og autentisk identitet er inde, mens det som forsvarer og hylder fædreland, tradition og folk er ude.

I forbindelse med Black Lives Matter sidste år stod samtlige Big Tech-selskaber da også på nakken af hinanden for at give deres støtte. ”To members of our Black community: I stand with you. Your lives matter. Black lives matter.” skrev Mark Zuckerberg på sin Facebook-profil, mens han delte 10 millioner dollars ud til sorte organisationer. Twitter skiftede deres logo til en sort udgave og gav også millioner af dollars til anti-racisme. YouTube gave hele 100 millioner dollars til det de kalder ”black creators”, og sådan kan man blive ved. Der er ingen tvivl om, hvor disse giganter står politisk. De vil en globaliseret verden, hvor naturlige og organiske identiteter er udviskede, og forbrugersamfundets konstruerede identiteter træder i stedet.

Regn ikke med politikerne

De europæiske politikere har ikke gjort meget for at sikre, at EU’s borgere kan tale frit på de sociale medier. Tværtimod har der kun været politisk pres på tech-giganterne for at begrænse den fri debat endnu mere. I Tyskland har man den såkaldte NetzDG, som gør det muligt at give sociale medier store bøder, hvis ikke de fjerner indhold, der indeholder meninger som den tyske stat ikke bryder sig om. I Danmark har det så vides især været Tyskland man har skelet til, når man har diskuteret regulering af de sociale medier.

Politikernes fokus er således på at indskrænke det frie ord, snarere end at beskytte det. De eneste undtagelser er at finde hos de, af EU ofte udskældte, øst- og centraleuropæiske lande Polen og Ungarn, der har til hensigt, at gøre det ulovligt for de sociale medier at fjerne lovligt indhold. Begge lande ønsker at underlægge tech-giganterne deres nationale lovgivninger, og dermed også de eventuelle begræsninger af ytringsfriheden, der måtte være tale om i de respektive lande, skal man naturligvis holde sig for øje. Ikke desto mindre er det bestemt at foretrække, at der er tale om politisk bestemte love, der regulerer tech-giganterne, frem for at der er tale om uigennemskuelige, hemmelige regler, som de selv har fundet på. Som det ser ud lige nu, er den polsk/ungarnske løsning den bedste, der realistisk kan implementeres.

Vi opfordrer de danske politikere til at lade sig inspirere af de to lande, og i højere grad have øje for at beskytte meningsfriheden på de sociale medier, og derved sørge for at debatten bliver demokratisk og repræsentativ. Vi har dog ingen illusioner om at denne opfordring vil blive fulgt, da mange politikere i EU, herunder også i Danmark, snarere ser en sådan regulering som en mulighed for yderligere at begrænse dem, der er modstandere af deres egen politiske dagsorden.

Hvad kan vi gøre?

Uanset at vi ikke kan forvente det store af politikerne, bør vi selvfølgelig, som altid, lægge pres på dem, for at de skal bruge deres magt til at beskytte vores meningsfrihed. Vi kan udstille politikernes hykleri, når de med den ene hånd hylder politiske pluralisme, mens de samtidigt lægger yderligere pres på de sociale medier for at censurere endnu mere. Det er et spor, som vi i Generation Identitær har tænkt os at forfølge. Skal vi i Danmark kunne bevare vores etnokulturelle identitet, er det vigtigt, at også patrioter kan komme til orde.

De seneste år er det blevet mere og mere tydeligt, at det er nødvendigt at skabe alternativer til de eksisterende platforme, og det er der heldigvis nogen, der har gjort. Platforme, hvor der ikke censureres i stor stil. I Generation Identitær mener vi, at det er vigtigt at støtte disse nye platforme, men samtidigt bør man ikke forlade de store mainstream-platforme, for de alternative platforme er indtil videre små og det ender nemt som en ghetto. Derfor anbefaler vi, at man ikke forlader de store platforme, men blot også skaber sig en tilstedeværelse på de alternative tech-platforme. På den måde er man også bedre rustet til den dag, hvor de for alvor sletter patrioters konti.

Vi anbefaler følgende platforme:

Gab – et alternativ til Twitter

Minds – et alternativ til Facebook

MeWe – et alternativ til Facebook

Bitchute – et alternativ til YouTube


Desuden anbefaler vi i høj grad tjeneste Telegram, hvor du kan følge mange spændende kanaler. Heriblandt Generation Identitærs egen.

Se alle vore sociale medier her og følg os på dem.

Vi må gøre det klart, at vi i disse år befinder os i en informationskrig. Netop derfor kan vi ikke sætte vores lid til disse magtfulde tech-giganter, der i høj grad har en dagsorden, der søger at udslette det partikulære og det lokale. Noget som vi på ingen måde kan lade ske.

Kampen er lige begyndt. Det er tid til at sige fra.

#StopBigTech

Tags: