LOADING

Type to search

P1 Morgen beklager forkerte oplysninger om Generation Identitær

Efter at vi klagede over P1 Morgens urigtige oplysninger om Generation Identitær, har de indrømmet at de talte usandt og beklager nu. Beklagelsen lyder således i sin helhed:

“P1 Morgen bragte 29.01.2021 et indslag om, at Frankrig arbejder på at forbyde bevægelsen Generation Identitær. I det indslag bragte vi nogle udsagn, som ikke var rigtige.

Vi sagde i udsendelsen, at tre medlemmer af Generation Identitær i Frankrig er blevet dømt for terror og tilskyndelse til vold.

Det var forkert. De tre højreekstreme mænd, der er blevet dømt for tilskyndelse til vold og terror har ikke været medlemmer af Generation Identitær i Frankrig. Ifølge Generation Identitærs afdeling i Frankrig blev deres ansøgning om medlemskab afvist. De var rettere aktive sympatisører af bevægelsen – og altså ikke medlemmer. Derfor er det også forkert, når vi kobler dem sammen med et muligt forbud af Generation Identitær i Frankrig. Ønsket om et forbud af bevægelsen skyldes ikke dommene mod de tre mænd, men at bevægelsen flere gange har lavet aktioner på grænsen mellem Spanien og Frankrig, som vi dog også får nævnt i indslaget.”

Beklagelsen findes her. Teksten bliver også læst op i P1 Morgen.

Tags: