Identitære aktivister har den seneste uge været i gang i Aarhus og København, hvor de har opsat papfigurer af Mark Zuckerberg, der holder et skilt med teksten ”Jeg bestemmer, hvad du må sige” rundt omkring i byerne. Aktionen er en del af vores #StopBigTech kampagne, hvor vi gør opmærksom på, at den offentlige debat, som foregår på tech-giganternes platforme, på ingen måde er fri. Vi har overladt den demokratiske samtale til grænseoverskridende virksomheder, som i dag har mere magt end verdens mægtigste stater. Vi mener, at politikerne skal begrænse Big Techs magt, og regulere, så borgernes ytringsfrihed er garanteret.
Rammerne for, hvad du kan sige på tech-giganternes platforme indsnævres konstant. Brugere der deler ubehagelige fakta og statistikker om masseindvandringens konsekvenser, er i konstant fare for at få både opslag og profiler slettet. Forlag, radiostationer, politikere, medier og andre får i dag rutinemæssigt slettet deres indhold og endda deres brugerkonti, hvis de træder ved siden af og formaster sig til at have et synspunkt, der ikke er i overensstemmelse med Silicon Valleys globalistiske dagsorden.
Samtidigt har flere af tech-giganternes platforme indført såkaldte ”fact checkers”, der har nu har ændret Big Techs rolle til ikke bare at levere sociale netværk, men også til at tage patent på og formidle sandheden. Det er svært ikke at få associationer til diverse dystopiske science fiction romaner, når man tænker på at disse globale virksomheder kontrollerer det meste af hvad vi ser og gør på internettet, om det så er på sociale medier, når vi anvender en søgemaskine eller når vi køber en bog på Amazon. Alligevel gør vores politikere intet for at stoppe det.
De to udskældte lande Polen og Ungarn, som ellers ofte kritiseres for at være illiberale og udemokratiske er i skrivende stund de eneste to europæiske lande, hvor man er i gang med at lave love, som har til formål at garantere at landets borgere ikke får slettet opslag på sociale medier, der er lovlige i de pågældende lande. Det er en interessant udvikling, som vi i Generation Identitær mener, at danske politikere skal holde øje med, og kunne lade sig inspirere af.
Desværre har de danske politikere indtil videre ikke haft den store interesse i at lave love, der garanterer de danske borgeres ytringsfrihed på tech-giganternes platforme. Til gengæld har mange af dem udtrykt ønske om at pålægge de sociale medier at slette endnu mere end de gør nu. Således har man i Danmark vist interesse for den tyske NetzDG-lov, som har inspireret flere diktaturregimers love på området.
Vi ønsker at politikerne begynder at tage deres borgeres ret til at ytre sig, samt den frie demokratiske samtale alvorligt, og begynder at at arbejde for at sikre ytringsfriheden på sociale medier.
Du kan følge os på flere alternative censurfri platforme bl.a. Odysee, Telegram og Gab. Se hvor du ellers findes os her.