LOADING

Type to search

Har Danmarks grænser været sikre under Corona?

Man har snakket meget om mindre indvandring som følge af Corona, men hvor sikre har de danske grænser egentlig været under corona? For nogle uger siden tog vi til den tyske grænse, for at se, hvordan det stod til. Tilstrømningen var måske nok mindre, men den var ikke stoppet. Vi kunne overvære, hvordan migranter kom med toget, blev afvist og forsøgte at tage toget over igen indtil det lykkedes.

Grænserne er ikke sikre

Vi tog til Flensborg og opholdt os på og omkring stationen i flere dage. Her kunne vi se, hvordan migranter i høj grad brugte togene til at komme til Danmark. De var ofte pænt klædt på og enten alene, par eller mindre grupper, så de ikke vakte opmærksomhed. Fordi vi opholdt os på stationen i flere dage, kunne vi se, hvordan migranter blev afvist, og kom tilbage med toget fra Danmark, kun for at tage det næste tog mod Danmark igen. Der er intet, der afholder migranterne fra at blive ved med at forsøge indtil de slipper ind.

Strømmen af migranter igennem stationen var konstant og det vides ikke om de der nåede over grænsen bliver i Danmark, eller om de skal videre til Sverige, der er et yndet mål for migranter i Europa. Vi kunne bare konstatere, at der var en konstant trafik mod Danmark.

Store grupper

Vores kilder i området fortalte, at før corona var der tale om langt større grupper. Her var det ikke unormalt at se grupper på 5-10 migranter forsøge at krydse grænsen, mens det nu var enkeltrejsende eller grupper på 2-3 stykker. Personalet på togstationen kunne fortælle samme historie: mængden var blevet mindre som følge af corona, men trafikken var ikke forsvundet.

At vores grænser på den måde stadigvæk er pivåbne er mildest talt foruroligende. Det er nødvendigt, at danskerne selv kan kontrollere, hvem der kommer ind i landet.

Beskyt vore grænser

Den frie bevægelighed i Europa gælder desværre ikke kun europæere, men også de mange migranter, der kommer til kontinentet. Ofte betyder det, at migranter, der har opnået ophold i andre dele af Europa kan komme til vores land og bosætte sig her. Nogen gange, så kan det have voldsomme konsekvenser. Fx da en migrant, der netop havde fået ophold i Italien sidste år benyttede sig af de åbne grænser og tog til Frankrig, hvor han skar halsen over på flere personer i en kirke i Nice.

Når man med egne øjne ser, hvordan migranter nærmest færdes frit ved grænsen, står det klart, at vore grænser trænger til at blive ordentligt bevogtede. Så længe, at Europas ydre grænser ikke bevogtes, og så længe vi har enorme mængder af migranter i Europa, kan vi ikke have fri bevægelighed imellem de europæiske lande.

Beskyt vores grænser – beskyt Danmark!

Tags: