LOADING

Type to search

Aktion på Christiansborg: Byg Fort Europa!

Identitære aktivister var mandag d. 13. september på spil, hvor de sendte en klar besked til politikerne ved at projicere slagordene ”Byg Fort Europa!” og ”Europa er vores!” op på facaden af Christiansborg. Vi står i denne tid foran en ny bølge af migranter sydfra, og vi er ikke meget bedre forberedt end vi var i 2015. Danskerne skal ikke tro, at de bare kan læne sig tilbage og snylte på de hegn, som Ungarn og andre nationer har været så fornuftige at bygge. Hvis vi skal beskytte os selv mod denne bølge, og den næste og den næste, så kræver det, at europæere står sammen for at beskytte vores grænser. Et Fort Europa kræver mere end bare hegn og bevogtning. Det kræver også, at vi tager et opgør med idéen om, at man kan møde op ved vores dørtrin og have krav på at søge asyl. Vi kan ikke både forskanse os, og samtidigt lade døren stå åben.

Nye migranter på vej

Mange faktorer gør, at der igen er ved at komme pres på Europas grænser. Corona-pandemien er ved at være ovre, situationen er forandret i Afghanistan, Hviderusland anvender migrantvåbnet i deres kamp mod EU, og så videre. Vi ser, hvordan, der allerede nu ankommer flere migranter på Lampedusa og i Grækenland end vi har set længe, ligesom der er øget pres på nærområderne som Iran, Tyrkiet, Pakistan og andre steder. Desværre har EU ikke brugt tiden siden 2015 på at skabe et mere sikkert Europa, men derimod på at diskutere, hvordan man skal fordele migranter landene imellem. Kun nogle enkelte nationalstater har på egen hånd gjort deres for at sikre Europas grænser.

Hegn er ikke nok

Danmark har, helt symbolsk, sendt pigtråd til Litauen for at hjælpe. Ligeledes har man også sendt 240 millioner kroner til Afghanistan, der skal afhjælpe sult og den slags, for at forhindre, at dette får afghanere til at søge mod Europa. Men hvad hjælper dette, når regeringen stadig insisterer på at holde Danmark og resten af Europa pivåbent for migranter, der kan møde op ved grænsen og have krav på at få deres sag om asyl behandlet, og dermed krav på ophold på det europæiske kontinent. Lige nu snakker alle om Fort Europa, men hvilket fæstning er det lige, hvor man bare kan vade ind og have ret til at tage bolig? Så længe det er sådan, så vil alskens hegn og bevogtning ikke hjælpe. Byg derfor et ægte Fort Europa, uden ret til spontanasyl. Folk der møder op ved Europa grænser skal konsekvent afvises, ellers bliver folk ved med at komme i stort antal.

Tags: