LOADING

Type to search

Patrioter renser Hans Egede-statue for graffiti

Natten til tirsdag blev statuen af den dansk-norske missionær Hans Egede udsat for hærværk. Onsdag morgen blev den renset af aktivister fra Generation Identitær og en patriot udefra, der også gerne ville give en hånd med. Statuen af Hans Egede, der står ved Marmorkirken i København, var blevet overdænget med rød maling og der var blevet skrevet ordet ”decolonize” med hentydning til Grønland, hvor Egede virkede som missionær.

Onsdag morgen mødte en gruppe aktivister op for at rengøre statuen for det værste graffiti. Vi mener, at det er vigtigt, at civilsamfundet træder til og viser, at vi ikke vil acceptere hærværk mod dansk kulturarv og forsøg på at omskrive historien.

Vi har desværre efterhånden fået erfaring med at fjerne Black Lives Matter-relateret graffiti. Der var denne gang malet på både bronze, granit og sandsten. Det sidste er særligt porøst, så der måtte arbejdes hårdt for at fjerne slagordene, men det lykkedes efter et par timer.

Mens vi arbejdede kom mange forbi og gav opmuntrende bemærkninger og takkede aktivisterne for deres arbejde. Det er tydeligt, at det kun er ganske få danskere, der finder, at det er i orden med den slags hærværk mod vores kulturarv.

Amerikansk ideologi

Angreb som disse er tydeligvis inspireret af den amerikanske ideologiske bølge, som skyller over Europa lige nu i form af Black Lives Matter. Tidligere har denne form for ideologi mest haft hjemme på universiteter i form af den såkaldte ”krænkelseskultur”, hvor man har opponeret mod traditionelle danske sange, hvide mænd i pensum og den slags. Med Black Lives Matter er denne skadelige ideologi dog sevet ud af universiteterne, og den manifesteres nu bl.a. som hærværk mod monumenter.

Generation Identitær mener, at vi på ingen måde skal acceptere denne ”amerikanske syge”, og derfor er det vigtigt, at der er nultolerance overfor hærværk og anden destruktiv adfærd, som der måtte stamme fra de kanter. Vi håber, at vi med vores aktioner kan inspirere andre til at træde frem og sørge for at holde deres egne områder og byer rene for denne type destruktive adfærd.

Tags: