LOADING

Type to search

Tags: ,

Islam udvider på Vesterbro

Den pakistanske moské Madani Masjid på Vesterbro har fået vokseværk og udvider med flere etager og to minareter, der rækker helt op til fjerde sals højde. Moskéen, der også er kendt under navnet Amerikavej-moskéen er en af Danmarks største moskéer, men nu bliver den altså endnu større og får en meget fremmedartet facade, som vi har set det med lignende moskéer i Roskilde, Aarhus og på Nørrebro. I Generation Identitær mener vi ikke, at det bør være tilladt at etablere moskéer med minareter i Danmark.

Indgangen til moskéen flankeres af to minareter

Stor kapacitet og ungdomsboliger

Moskébygningen på Amerikavej på Vesterbro , der også er kendt under navnet Muslim Cultural Institute skal udvides med flere etager. Her skal der bl.a. ligge et større antal ungdomsboliger. Det er uklar om disse skal lejes ud separat eller om de har direkte forbindelse til moskéen. Dansk Folkeparti har udtrykt bekymring for, at der placeres ungdomsboliger med forbindelse til moskéen, da man frygter, at det kan skabe et miljø for radikalisering af unge.

Det store moskélokale alene kommer til at kunne rumme 800 personer

I bygningen ligger der i forvejen et kulturcenter, der hænger sammen med moskéen. Disse faciliteter udvides med en række mindre lokaler. Selve moskélokalet kommer til at kunne rumme hele 800 personer til fredagsbønnen, og kulturcenterets største lokale har en kapacitet på 549 personer. Oven i det kommer så et større bederum og en række mindre lokaler. Der er dermed tale om et islamisk kraftcenter, der nu anlægges på Vesterbro.

Moskéen henter sine imamer i udlandet, og de er her typisk i kortere perioder på to-tre år, inden de forlader landet igen på grund af visumregler.

Minareter er the new normal

En meget påfaldende del af det nye moskébyggeri er de to minareter ved indgangen til moskéen, som går op i fjerde sals højde. Hvor moskéer før i tiden ofte har ligget lidt diskret, har vi i de senere år set, hvordan der bygges prangende byggerier i eksotisk stil – en stil, som nærmere hører hjemme i Mellemøsten end i Danmark.

De senere år har vi set moskéen med minareter skyde op rundt omkring i landet. Blandt andet i Roskilde, Aarhus og flere steder i København. Lige nu er de der mest for syns skyld, men i år har vi oplevet at en lang række moskéer har ønsket at kalde offentligt til bøn. Det er kun et spørgsmål om tid før vi også vil opleve, at moskéen anvender disse tårne til at kalde til bøn.

Når moskéer i tiltagende grad bygger prangende byggerier i vores land, er det både et tegn på, at der er blevet flere muslimer, samt at man ønsker at udsende et stærkt signal til omverdenen om sign egen tilstedeværelse. I Generation Identitær mener vi ikke, at det bør være tilladt at opføre bygninger, der på denne måde er fremmede for vores kultur og samtidigt tjener som magtdemonstration.

Vi har i forvejen en række ret voldsomme moskéer i Danmark

Ikke flere moskéer

Der skal ikke bygges flere moskéer, og slet ikke med et fremmedartet arkitektonisk udtryk, der udvisker vores egen byggetradition. Islam skal ikke have mere plads i vores land. Tværtimod skal vi se meget mindre til denne fremmede religion. Det er en skandale, at der er givet tilladelse til dette byggeri midt i København.

Vi skal ikke acceptere at islam konstant udvider grænserne for, hvordan religionen kan manifestere sig i det offentlige rum. Ligesom vi siger nej til bønnekald, siger vi også nej til minareter og kupler i Danmark. Det hører ikke til her.

Stop moskéudvidelsen på Vesterbro.

Tags: