LOADING

Type to search

Diyanet fordømmer tegningerne – hvor stiller det de tyrkiske moskéer i Danmark?

Det tyrkiske direktorat for religiøse anliggender, Diyanet, brugte dagen, hvor tre mennesker blev dræbt af en islamisk terrorist, til at udsende en fatwah mod muhammedtegningerne. De samme tegninger, der kostede Samuel Paty livet, fordi han vovede at vise dem for sine elever. I Danmark har vi over 30 moskéer, der hører under Diyanet. Det er Diyanet, der udsender imamerne til disse moskéer, det er Diyanet, der bestemmer, hvad der skal prædikes i dem, og det er Diyanet, der står som ejere af dem, som vi tidligere har dokumenteret. Med denne udmelding, stiller de tyrkiske moskéer i Danmark sig på samme side som Saudiarabien og mange andre i den muslimske verden, imod Europa og alt, hvad vi står for.

Uklare signaler

Diyanets danske kontor, Dansk-Tyrkisk Islamisk Stiftelse, har taget afstand fra terrorangrebene i Frankrig. Det bliver dog ganske uklart, når de på den ene side taler imod terror, men på anden side forfægter samme synspunkt som den unge tjetjener, der skar hovedet af Paty på åben gade, og har behov for at fordømme tegningerne.

De tyrkiske moskéer i Danmark forekommer mange, at være eksempler på ”velintegrerede” muslimer. I de forskellige lokalsamfund, hvor de ligger, er det ofte fremtrædende personer, der er med i ledelsen af disse moskéer. Flere steder er det lokalpolitikere fra Socialdemokratiet, der også har centrale roller i de tyrkiske moskéer. Er de imod, hvad deres overordnede organisationstår for? I så fald bør de gå ud og frasige sig Diyanet.

Også danske fremtrædende personer fraterniserer med disse tyrkiske moskéer. Nuværende kultur- og kirkeminister Joy Mogensen var både med til at tage første spadestik, og holdt tale ved indvielsen af Diyanet-moskéen i Roskilde med minareter og det hele. Det samme gjorde biskoppen Peter Fischer-Møller. Ligeledes kan man se borgmestre i mange kommuner besøge disse moskéer, ligesom skoleklasser ofte besøger dem i forbindelse med at de skal lære om islam. Mon de får det reelle billede af denne religion ved disse besøg?

En grim historik

Diyanets moskéer i Danmark har en grim historik, men det har ingen konsekvenser haft for dem. Ved egen indrømmelse, har der foregået spionage i moskéerne mod herboende tyrkiske modstandere af Erdogan-regimet. Som Generation Identitær tidligere har afsløret, så er der også blevet afholdt tyrkiske nationalistiske arrangementer i regi af de tyrkiske moskéer i Danmark. Man skal være mere end almindeligt naiv, hvis man tror at de er uskadelige.

I Tyskland har man fjernet den økonomiske støtte til Diyanets lokale organisation på grund af ekstremisme, ligesom man også ser på dem som ekstremister i Østrig. Er Dansk-Tyrkisk Islamisk Stiftelse mon så anderledes? Det er der ikke noget, der tyder på.

Hvad der må gøres

Generation Identitær har ført kampagner mod Diyanets moskéer i Danmark. Vi har også haft held med at få stoppet moské-udvidelsen i Holbæk. I 2019 klatrede aktivister op på Dansk-Tyrkisk Islamisk Stiftelses tag med et banner, for at gøre opmærksom på, hvad det er der foregår. I modsætning til danske politikere, så tager vi Diyanets ekspansion i Danmark alvorligt.

Fordømmelsen af tegningerne kommer på ingen måde bag på os. Det ligger fint i forlængelse af Diyanets øvrige virke, og hvad der foregår i moskéerne i Danmark. Vi mener, at de ligegyldige Facebook-opslag og medie-udtalelser fra politikere omkring de tyrkiske moskéer i Danmark må høre op. I stedet kunne vi godt tænke os at se handling på området.

Vi foreslår en kulegravning af de de tyrkiske moskéers aktiviteter i Danmark. Hvad er forholdet til den tyrkiske stat? I hvilket omfang er der foregået spionage mod Erdogans modstandere i Danmark i moskéerne? Hvor mange penge kommer fra Tyrkiet? Hvad er det, der bliver prædiket om i Diyanets moskéer i Danmark? Hvilke nationalistiske arrangementer afholdes der i regi af de tyrkiske moskéer og Dansk-Tyrkisk Islamisk Stiftelse? Tyrkiet er ikke en ven af Europa, og lige nu har vi en statslig organisation, der både spionerer, spreder propaganda for den tyrkiske stat og fortæller herboende tyrkere, at den danske ytringsfrihed skal fordømmes. Hvordan kan dette accepteres?

Idéen er hermed givet gratis videre til de danske politikere. Nu venter vi bare på at, I samler den op.

Tags: