LOADING

Type to search

Aktivisme

Stor identitær demonstration i Paris!

Søndag d. 18. november indkaldte Generation Identitaire til stor demonstration i Paris under parolen: Forsvar Frankrig mod islamisterne! Demonstrationen faldt 5 dage efter 4-årsdagen for de islamistiske terrorangreb i Paris og der var omkring 1.000 mennesker, der deltog. En flok danske aktivister var også blandt deltagerne.

Imod islamisme

Især Frankrig har været ramt af islamistisk terrorisme igennem årene. Over 300 er døde, over 1.000 sårede – mange sår, der har svært ved at hele. Den islamistiske tilstedeværelse i Frankrig er stadigvæk stærk. For nyligt viste det sig, at indflydelsen rakte helt ind i hjertet af politiet, da en it-medarbejder med forbindelse til ekstremistiske islamiske miljøer dræbte fire kollegaer i et knivangreb. Gerningsmanden var af udenlandsk herkomst og havde den højeste sikkerhedsgodkendelse man kunne have. Angrebet rystede Frankrig, for aldrig før havde man set en islamist bevæge sig i statens hjerte, og endda med privilegeret adgang til fortrolig information.

Det er bydende nødvendigt, at europæere forsvarer sig mod den islamistiske trussel, og derfor mødte 1.000 mennesker op for at gå gennem Paris’ gader i en stærk manifestation. Islamismen må ikke koste flere liv, og den må aldrig bide sig fast i Europa.

Vandt i retten

En lignende demonstration blev forsøgt afhold i 2017, men blev dengang forbudt af politiet på bystyrets ordre. Generation Identitaire lagde sag an mod bystyret i Paris for at have handlet ulovligt, og vandt tidligere på året sagen. Udover en beskeden erstatning på sølle 1500 euro, betød dette, at de nu igen kunne afholde en demonstration.

Demonstrationen var en stor succes, men som europæere kan vi ikke hvile på laurbærrene. Med de massive demografiske ændringer, der er set i Europa de sidste årtier er også kommet fjendtlige ideologier – og ikke mindst tilhængere af disse ideologier, der mener at Europa skal erobres og underkaste sig. Det må aldrig ske, og derfor er det vigtigt at engagere sig i ikke-voldelig aktivisme som vi gør i Generation Identitær, i politiske partier eller på andre måder. Europa er vores.

Tags: