LOADING

Type to search

Kommentarer

Sejr for IBÖ: Husransagelser hos Martin Sellner var ulovlige

Retten i Graz kendte forleden den række af husransagelser, som Martin Sellner og hans hustru Brittany Pettibone blev udsat for var ulovlige. Husransagelserne fandt sted efter at Sellner havde modtaget en donation fra Brenton Tarrant, omkring et år før Tarrant begik en grusom terrordåd mod en moske i New Zealand. Da Sellner modtog donationen vidste ingen, hverken Sellner eller efterretningstjenester, hvad Tarrant planlagde og Sellner var derfor i god tro. I følge retten var der slet ikke tale om en begrundet mistanke, som kunne retfærdiggøre ransagelserne.

I forbindelse med ransagelserne blev både Sellners og den østrigske identitære bevægelses (IBÖ) økonomiske midler indefrosset, og der blev iværksat en undersøgelse af Martin Sellner og IBÖ’s finansielle forhold. Også dette er blevet kendt ulovligt, da der slet ikke var grundlag for dette grove indgreb. Politiet skal nu frigive midlerne, frigive alle de beslaglagte computere, telefoner og harddrives, samt slette al data de måtte have hentet fra disse.

En enkelt mands værk

Bag den grove repression mod Sellner og IBÖ stod en enkelt mand, der er anklager i Graz. Han havde tidligere forsøgt, at få IBÖ dømt som værende en kriminel organisation, blandt andet på baggrund af en aktion, hvor man havde malet på gaden med kridt. Forsøget mislykkedes og IBÖ blev frikendt både ved landsretten og højesteret.

Men dette var ikke nok, og i et forsøg på at ramme IBÖ på andre måder, iværksatte anklageren flere ransagelser og beslaglæggelser af penge, computere og andet elektronik. Alt dette som nu er blevet kendt ulovligt. Anklageren havde påkaldt sig terrorismeparagraffen fra den østrigske straffelov, for at retfærdiggøre sin fremfærd mod Sellner og IBÖ. Dette har nu vist sig at være ubegrundet, og anklageren har foretaget husransagelserne ulovligt.

Tags: