LOADING

Type to search

Presse

Jakob Scharf udstillet i Radio24Syv

Farlige piger i brydekamp – Det er det her Scharf frygter

Den forhenværende PET-chef Jakob Scharf var her til morgen i Radio24syv for at udtale sg om, at man bør være bekymret for Generation Identitær. Scharf, der tidligere har givet udtryk for venstreekstreme sympatier, havde forsøgt at kæde Generation Identitær sammen med vold, selv om vi altid meget tydeligt tager afstand fra politisk vold, og udelukkende gør brug af ikke-voldelige midler. Hans forsøg på at sværte os til faldt dog til jorden med et brag.

Ingen dokumentation

Vært Ida Herskind forsøgte flere gange, at spørge ind til om han havde dokumentation for at Generation Identitær i Danmark havde haft nogen forbindelse til voldelige episoder eller lignende. Scharf forsøgte at undvige ved at henvise til grupper i udlandet, som intet har med den identitære bevægelse at gøre. Han vævede og kunne ikke komme med et eneste konkret eksempel på noget, der kunne retfærdiggøre hans “bekymring”.

Til sidst spurgte Ida Herskind direkte.

Herskind: ”Der er ikke nogen eksempler på at de har været voldelige i Danmark?

Scharf: ”Nej”

Så er der vist ikke mere at snakke om. Hvorfor denne mand har fået lov til at udtale sig om Generation Identitær kan man undre sig over. Hans eneste ”kvalifikation” er, at han engang har arbejdet for PET, men heller ikke dengang kan have opdyrket noget kendskab til den identitære bevægelse, som først opstod i Danmark længe efter efter at han forlod PET. Hans udsagn har lige så meget vægt, som hvis man havde spurgt en tilfældig mand på gaden.

Lytterne støttede GI

Heller ikke blandt Radio24syvs lyttere var der den store forståelse for, at Scharf forsøgte at fremstille en bevægelse, der netop er kendt for kreative og ikke-voldelige aktioner som farlig.

En lytter skrev ind og undrede sig over, at Scharf udtrykte bekymring for Generation Identitær, når al politisk vold i Danmark enten udspringer fra venstreradikale eller islamiske kredse. Lytteren sluttede af med at skrive, at han ville give os en donation. Vi siger pænt tak for støtten.

Flere løgne fra Scharf

Radio24syv havde inviteret os til at deltage, så vi kunne blive hørt, men vi havde valgt at sige pænt nej tak, da vi har det princip, at vi ikke deltager i programmer, hvor tilfældige mennesker har opdigtet historier om os.

Noget Scharf fortsatte med, da værten på programmet udstillede, at hans påstand var pure opspind. Her følte han sig nødsaget til at komme med en direkte løgn, da han påstod at generation identitær forsøger at tiltrække voldsparate mennesker. Det modsatte er naturligvis tilfældet – det sidste man vil have i en ikke-voldelig bevægelse, er voldsparate mennesker og han præsenterede da heller ikke nogen dokumentation for denne vanvittige påstand,

Generation Identitær er derimod åben for intelligente og modige unge, der har lyst til at gøre en reel forskel for Danmark og Europa. Hvis du mener at du har det der skal til for at blive aktiv, så send os en ansøgning her.

Tags: