LOADING

Type to search

Presse

Interview med Robert Timm i dansk medie

Freja Madeleine Stein har skrevet en ganske rimelig og fair artikel om forsøget på at forbyde den identitære bevægelse i Østrig. Den kan læses lige her.

Stein har interviewet en af lederne af den tyske identitære bevægelse, Robert Timm, som blandt andet fortæller om fascisme- og racismeanklager, samt hans egen motivation for at være identitær:

“”Vi er en torn i øjet på pressen, som overvejende er venstreorienteret,” svarer han, og uddyber, at pressen efter hans mening simpelt hen godt kan lide at lave et skræmmebillede af bevægelsen som højreekstremistiske racister, der vil omstyrte samfundet. Fordi det passer ind i de venstreorienterede mediers eget skræmmebillede.

Selv anser han sig ikke for at være meget andet end ”træt af tingenes tilstand” i Tyskland, siger han; træt af en venstrefløj, som går for meget op i multikultur og køn samt at tolerance tilsyneladende kun skal gå en vej:

”Da jeg gik i skole, oplevede jeg ikke problemer, men det skiftede, da jeg kom i gymnasiet. Her var jeg i undertal, midt i Tyskland, og jeg skulle indordne mig af hensyn til en anden kultur midt i mit eget land”.

Robert Timm fortæller videre, at diskrimination var noget, han først stiftede bekendtskab med i sin skoletid i Kreuzberg. Her mødte han både mennesker, som gerne ville have et nyt liv i Tyskland, men stødte eksempelvis også på tyrkiske nationalister der tiljublede Erdogan og folk som, han mente udtrykte foragt for Tyskland og tysk kultur.

Diskriminationen kom ifølge ham med andre ord især fra minoriteten, der i Kreuzberg imidlertid var blevet den lokale majoritet.”

Læs hele artiklen her.

Tags: