LOADING

Type to search

Aktivisme

Demonstration mod repression og befolkningsudskiftning

Martin Sellner
Martin Sellner

Lørdag 13.04. indkaldte den østrigske identitære bevægelse til en demonstration foran justitsministeriet i Wien. 300 støtter og aktivister samledes for at protestere imod den østrigske regerings kraftige udfald mod den identitære bevægelse, og vise modstand mod udskiftningen af de europæiske befolkninger. Her kan du læse en rapport fra begivenheden, som også danske aktivister og støtter deltog i, samt få lidt baggrund om, hvad der egentlig sker i det Østrig, der engang var en retsstat.

Demonstration i Wien

Justitministeriet ligger midt i Wien. De sidste uger, har der kørt en massiv mediehetz i Østrig, som er svær at forestille sig, hvis man ikke er bekendt med de østrigske medier. De overskrider i høj grad, hvad vi i Danmark ville anse for rimelighed i journalistik. Her gør man sig nærmest ingen anstrengelse for at fremstå som objektive medier.

Martin Sellner, den ene af lederne af den østrigske identitære bevægelse, er som resultat af denne hetz, hvor han er blevet kaldt de værste skældsord og en af landets største aviser på lederpladsen kaldte ham nedrig og bad ham om at ”pisse af”, i øjeblikket samfundets fjende nummer et. Derfor var der også bebudet hele to moddemonstrationer.

Politiet, der var særdeles venlige og effektive, havde slået en jernring om justitsministeriet og kun demonstrationsdeltagere eller folk med andre ærinder, kunne komme indenfor de 120 meters sikkerhedszone, der var nødvendigt for at beskytte demonstrationen mod anti-demokratiske demonstranter.

Politiet holdt antidemokratiske kræfter på afstand

Den ene moddemonstration, som var langt den største, var fredelig og stod et stykke derfra. Men den anden var voldelige venstreradikale, som forsøgte at trænge ind til demonstrationen og angribe den. Dette havde de dog ikke held med, og de endte som man så ofte ser, med at angribe politiet, der var nødt til at trække knipler for at genoprette roen. Demonstrationsdeltagerne mærkede stort set intet til de venstreradikales tilstedeværelse.

Sellners tale

Martin Sellner og Sebastian Kurz

Stemningen til demonstrationen var god. Der var familier og både unge og gamle. Martin Sellner var, på trods af den seneste tids voldsomme angreb på hans person og den østrigske identitære bevægelse ved godt mod. Han sagde, at der havde været tidspunkter, hvor han bare overvejede, om han skulle tage ud på en øde ø. Men det kom han hurtigt fra, for vi har vigtigere ting for.

I talen gennemgik han først de seneste ugers begivenheder, hvor østrigs identitære bevægelse uforvarende kom til at være årsag til en krise i regeringen, og hvor hver eneste dag, har bragt nye vanvittige tiltag.

Udover forsøget på at forbyde bevægelsen, som du kan læse om her, så kan identitære nu ikke længere være i militærtjeneste i Oberösterreich. Martin Sellners straffeattest fra da han var mindreårig er blevet ulovligt lækket, og efterretningstjenesten BVT påstår, at der findes en ”medlemsliste” på 550 medlemmer af IBÖ som de har fundet på en computer med blandt andet FPÖ-medlemmer på, selv om IBÖ slet ikke holder medlemslister som sådan.

Alt dette kommer i kølvandet på to retssager mod IBÖ, hvor man forsøgte at dømme dem for at være en kriminel forening og racisme. De blev pure frifundet begge gange. Sidste gang ved højesteret.

Efter at have gennemgået alt dette, talte Martin Sellner om befolkningdsudskiftning, og hvorfor det er så vigtigt at arbejde mod dette med fredelige midler. Han talte om en fremtid, hvor østrigerne var mindretal i eget land, og hans egen datter ikke kunne gå udenfor i sikkerhed. En fremtid vi kun kan være enige i, ikke er det vi ønsker.

Til sidst blev tonen mere munter da selveste Sebastian Kurz kom forbi og sagde et par ord, og indrømmede at de identitære ”måske ikke var så slemme igen”, nu nå han mødte dem.

Derefter sluttede demonstrationen og politiet eskorterede alle væk i sikkerhed.

Kurz ankom i bil
Hør hele Martin Sellners tale her

En donation startede det hele

Baggrunden for den seneste tids repression mod de østrigske identitære har været, at Martin Sellner for omkring et år siden fik tilsendt en donation på 1500 euro fra en mand fra New Zealand. En mand, der senere skulle begå en forfærdelig forbrydelse da han udførte et terrorangreb mod moskéer i Christchurch og dræbte 50 mennesker. Hverken Sellner eller nogen af verdens efterretningstjenester havde dengang et begreb om, at der var tale om en potentiel terrorist.

Kansler Kurz reagerede skarpt, men i stedet for blot at kræve en undersøgelse af IBÖ, som ville være rimeligt, forlangte han at det blev undersøgt om organisationen kunne forbydes. Det ene regeringsparti,FPÖ, har traditionelt haft bånd til IBÖ, og de deler mange politiske synspunkter. Ved at udråbe IBÖ til at være højreekstreme og farlige, stemplede Kurz også deres egen samarbejdspartner, FPÖ. Lederen af FPÖ, Strache så sig derfor nødsaget til at tage kraftigt afstand til IBÖ – og efterhånden har det ført til, at medlemmer af FPÖ intet må have at gøre med identitære. Heller ikke private venskaber. Forholdet mellem de to regeringspartier er som resultat af alt dette, mildest talt anspændt.

Her skal man huske, at der er tale om en fredelig bevægelse, der ikke er dømt for noget. Det hele er udelukkende baseret på Kurz’ udtalelser og den efterfølgende mediehetz.

En 17-årig med en stak klistermærker

Sellner selv er blevet angrebet ret voldsomt. Martin Sellner har aldrig lagt skjul på, at han har en fortid på den ekstreme højrefløj, tilbage da han var 16-17 år. Han forlod disse bevægelser fordi han ikke kunne genkende sig selv i dem, og den eneste grund til at han tilsluttede sig dem, var fordi han som ung patriot, der gerne ville være aktivist ikke havde andre steder at gå hen.

Netop denne erfaring var det, der ansporede ham til at stifte en moderat patriotisk bevægelse, den identitære bevægelse. Et sted, hvor patrioter kunne være aktive for deres fædreland uden at komme i kontakt med højreekstreme og totalitære strømninger. Et sted, hvor ikke-voldelig aktivisme var i højsædet. Noget, man må sige er lykkedes.

I forbindelse med mediehetzen er en sag mod Sellner, fra da han var omkring 17 år kommet frem. Han havde nogle højreekstreme klistermærker med hagekors på, som han hanvde hængt op forskellige steder, blandt andet foran en synagoge. Sellner blev taget for det og i dømt samfundstjeneste. Han har undskyldt overfor de berørte og har som sagt aldrig lagt skjul på sin fortid. Alligevel er det blevet forsøgt brugt imod ham, og kørt frem som en ”nyhed”. Strache, lederen af FPÖ har i øvrigt også en fortid på den yderste højrefløj, hvor han både var ældre og væsentligt mere involveret end Sellner var det.Strache er også blevet klogere, men alligevel gælder der en standard for Strache og en anden for Sellner. Det er noget ironisk, at man frygter de der er kritiske overfor befolkningsudskiftning og masseindvandring, og så bruger sine kræfter på at forsøge at destruere den eneste ikke-voldelige og anti-totalitære aktivistbevægelse for unge mennesker, der findes i Østrig.

Fremtiden for IBÖ?

Den østrigske identitære bevægelse har stadig stor sympati blandt ”almindelige mennesker”, især hos FPÖ-vælgerne, der ser ud til ikke at støtte Straches kurs mod de identitære. Derfor kan det blive et problem for Strache og hans parti ved næste valg. Vælgerne glemmer næppe, at han på den måde vendte sig mod andre østrigske patrioter.

IBÖ fortsætter ufortrødent. Som identitære aktivister ved de, at modgang er noget man møder hele tiden. Der er intet, der er mere truende for magthaverne end patrioter der med fredelige midler arbejder hårdt for deres land. Det er derfor vi ser det, der sker nu i Østrig. Der er kun en ting at gøre: Arbejde hårdere for at forsvare Europa.

Tags: