LOADING

Type to search

Kommentarer

Rasmus Brandstrup Larsen forsvarer Erdogans nye moske i Holbæk


Rasmus Brandstrup Larsen, byrådsmedlem for Venstre i Holbæk, fortsætter ivrigt med at forsvare den nye Erdogan-moske i Holbæk. Til TV Øst udtaler han:

“At der er nogen, der går ind i en kirke, som ligger lige herovre ved siden af om søndagen eller til aftengudstjeneste, eller at man nogle gange om ugen går i moske, det synes jeg ikke er med til at skabe et parallelsamfund. Det er jo bare med til at skabe forskelle, og forskelle synes jeg er godt i et samfund”

Brandstrup Larsen sammenligner fejlagtigt moskeen, som hører under Erdogans religionsministerium Diyanet, med noget så fredeligt som en dansk kristen kirke. I de danske kirker prædikes der ikke statsstyret propaganda for et diktatur. Det er til gengæld påvist af forskeren Samim Akgönul, som forsker i den tyrkiske stats religiøse institutioner ved universitetet i Strasbourg. Akgönul har analyseret de prædikener, som der sendes ud til Diyanet-moskéerne i hele Europa, og ifølge ham ideholder prædikerne nationalistiske budskaber, og i særdeleshed støtte til Erdogan.

Brandstrup Larsen forholder sig ikke til dette faktum, men insisterer i stedet på at en moske ”bare er en bygning”.

I indslaget i TV Øst nævner formanden for Tyrkisk-islamisk Kulturcenter selv i indslaget med Rasmus Brandstrup Larsen, at Tyrkisk-islamisk Kulturcenter hører under Dansk-Tyrkisk Islamisk Stiftelse, som er en del af det tyrkiske religionsministerium Diyanet. Det har tidligere været fremme, at netop disse moskeer anvendes til at spionere på Erdogans politiske modstandere i hele Europa, og også på dansk grund.

Dette forholder Brandstrup Larsen sig heller ikke til.

I forhold til om moskeen i Holbæk skaber parallelsamfund, er det et faktum at Erdogan anser tyrkere i hele Europa for at være hans borgere. Og det er ikke noget han lægger skjul på. Mange herboende tyrkere ser oveni købet ud til at anse ham som deres leder. Således stemte hele 60 % af den herboende tyrkiske befolkning på Erdogan ved landes valg i april 2017 – den største andel i hele Norden. Det tyder ikke ligefrem på at man er velintegreret, når man stemmer på en diktatorisk leder, der fængsler journalister, undertrykker ytringsfriheden og meget andet. Det er ganske enkelt ikke i overensstemmelse med de værdier, der hersker i Danmark.

Hvordan spiller dette sammen med Brandstrup Larsens liberale værdier?

Hos TV Øst udtaler Brandstrup Larsen ”Mange af dem, der har skrevet herinde, er folk, der kommer alle mulige andre steder fra end Holbæk.” Han mener, at det er en lokal sag, men Holbæk eksisterer ikke i et tomrum for sig selv, men er en del af Danmark og Europa. Således afslørede Information forleden, at formændene for de moskeer, der tilhører samme netværk som moskeen i Holbæk, støtter den ekstremistiske bevægelse De Grå Ulve. Det drejer sig blandt andet om den nyligt åbnede moske i Roskilde, hvor der ligeledes blev advaret mod moskeens tætte forbindelser til det tyrkiske styre. Med hele 29 moskeer rundt omkring i landet, som hører under Diyanet, skal man være mere end almindeligt naiv for at tro, at det kan begrænses til et lokalt problem. Det er et problem for Danmark og for hele Europa. Vi ser desværre samme tendenser i andre europæiske lande.

Vi kan kun opfordre kommunalbestyrelsesmedlemmerne i Holbæk til at stemme nej til at tillade, at der bygges en ny stormoske i byen. I Roskilde lyttede man ikke til advarslerne. Sådan behøver det ikke at gå i Holbæk.

Tags: