LOADING

Type to search

Aktivisme

Brevkampagne: Venstre! Stop moskéen i Holbæk!

Byrådsmedlem for Venstre i Holbæk, Rasmus Brandstrup Larsen, har flere gange udtrykt sin støtte til den nye Erdogan-støttede stormoske i byen. Samtidigt taler ledende politikere fra Venstre imod islamisering og parallelsamfund. Generation Identitær synes ikke  Venstres stormoske-venlige politik i Holbæk hænger sammen med, hvad vi ellers hører fra partiet. Derfor har vi skrevet et brev til samtlige af Venstres folketingsmedlemmer for at høre om det kan være rigtigt, at Venstre støtter islamisme og ekstrem tyrkisk nationalisme? Brevet kan du læse i sin helhed her:

Kære Folketingsmedlem for Venstre,

I disse dage skal der tages en beslutning om, hvorvidt der skal gives tilladelse til at bygge en ny stormoske i Holbæk. Som det fremgår af danske medier, hører moskéen under det tyrkiske religionsministerium Diyanet, og moskeens imam er sendt hertil af dette ministerium. Det er en kendt sag, at moskéerne under Diyanet arbejder for at fremme Erdogans dagsorden i Europa, og det er dokumenteret, at det er Erdogans særlige form for islamistiske nationalisme, der spredes gennem disse moskéer. Diyanet har selv indrømmet at de anvender moskéer, også i Danmark, til at spionere på modstandere af Erdogans regime. En ny og større moske i Holbæk med tilhørende sports- og fritidsfaciliteter vil ikke bare sprede Erdogans politiske islam, men resultere i skabelsen af endnu flere parallelsamfund i Danmark.

I Holbæk har de lokale Venstre-politikere været særligt ivrige for at forsvare opførelsen af den nye tyrkiske stormoske. Noget der undrer os i Generation Identitær, da Venstre i høj grad har udtalt sig imod islamisme og parallelsamfund. I sin nytårstale sagde Lars Løkke Rasmussen således ”Vi kan ikke ændre fortiden, men vi kan tage ved lære af den, når vi former fremtiden.” . Alligevel tillader vi at islamismen spreder sig i Danmark, og Venstre lægger villigt stemmer til dette i Holbæk. Vi ved, at moskeer er en del af integrationsproblemet, men Venstre i Holbæk ser ikke ud til at tage ved lære af det, og de samme fejl gentages igen og igen.

Ekstremisme

”Jeg synes ærlig talt lige så godt, at man kan sige det ligeud, nemlig at der er problemer i parallelsamfund, som udspringer af, og som også knytter sig til den måde, som nogle muslimer har valgt at dyrke deres religion på” – sådan sagde Inger Støjberg om islamisme tidligere på året. I Diyanet-moskéerne, hvoraf dén i Holbæk er én af 29 i landet, er der tale om en ekstrem form for islam. Dagbladet Information har netop afsløret, at en række af lederne af disse moskéer støtter den islamistiske og nationalistiske organisation De Grå Ulve på sociale medier. Dette samtidig med at de hævder, at være moderate muslimer.

Erdogans nationalisme prædikes

Professor Samim Akgönül forsker i Tyrkiet, Diyanet og dets imamer ved universitetet i Strasbourg. Ifølge hans analyser af fredagsprædikener, som sendes ud til imamer i bl.a. Danmark, indeholder de politiske og nationalistiske budskaber, der støtter Erdogans styre. Det skal tilføjes, at det var blandt tyrkerne i Danmark man fandt den største støtte til Erdogan i hele Norden, da hele 60 % af de afgivne stemmer i Danmark gik til ham ved valget i 2017. Det tyder ikke ligefrem på at man er velintegreret, når man stemmer på en diktatorisk leder, der fængsler journalister, undertrykker ytringsfriheden og meget andet. Det er ganske enkelt ikke i overensstemmelse med de værdier, der hersker i Danmark. Det håber vi Venstre er enige i.

Spionage på politiske modstandere

Som beskrevet, er det en kendt sag, at Diyanet-moskéerne anvendes til at spionere på Erdogans modstandere i lande udenfor Tyrkiet. Således kom det også frem i Kristeligt Dagblad, at det sker her i Danmark, og lederen af netop imamerne i de danske Diyanet-moskéer indrømmede det til avisen . Dengang blev det kritiseret af Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen. Alligevel støtter Venstre opførelsen af en ny og større moske, der kan anvendes til at øge kontrollen med den tyrkiske befolkning i Danmark.

Venstre svigter

Støjberg, Knuth, Løkke med flere taler imod parallelsamfund, kritiserer islamisme og strammer angiveligt på udlændingeområdet. Samtidig lægger Venstre stemmer til det stik modsatte lokalt rundt om i landet, hvor den ene stormoske efter den anden vokser op. Moskéen i Holbæk er et af mange eksempler, og det kan ikke bare fejes af vejen som et enkeltstående lokalt anliggende. Byrådsmedlem for Venstre i Holbæk, Rasmus Brandstrup Larsen mener, at en moske jo bare er ”en bygning”. Er det virkelig det, Venstre vil være kendt for ude i landet? At ukritisk støtte op om udbredelsen af islamisme og Erdogans politiske netværk i Danmark?
Lige nu er der 29 af disse moskéer rundt omkring i landet. Hvor mange flere skal der til før også Venstre vågner op og varetager danskernes interesser?

Mvh
Generation Identitær

Dokumentation:
Flere moskeer skal styrke Tyrkiets indflydelse i Danmark

Tyrkiet bruger bevidst moskeer til at spionere

Leder for tyrkiske imamer i Danmark: Ja, vi samler information om Erdogan-modstandere

Formænd i dansk-tyrkiske foreninger udtrykker sympati for ultranationalister

Tags:
Previous Article