LOADING

Type to search

Kommentarer

Al-Jazeera dokumentar om Génération Identitaire


Generation Identitær i Danmark tager afstand fra de grove udtalelser og voldstilfælde i Lille i Frankrig. I forbindelse med udsendelsen ”Generation Hate” på Al-Jazeera hævdede man at man fulgte to medlemmer af Génération Identitaire fra byen Lille, som udtalte sig ekstremt og var voldelige. Det har dog vist sig, at ingen af dem var medlemmer af GI i Frankrig, men at de blot var gæster på baren ”LaCitadelle”.

Al-Jazeera, der er ejet af staten i Qatar, og er kendte for deres støtte til det muslimske broderskab, står bag dokumentaren, hvor de med hemmeligt kamera filmer gæster på baren ”La Citadelle”, og hævder at de er medlemmer af den franske Génération Identitaire. Baren, der er ikke er en del af Génération Identitaire, frekventeres af folk fra et bredt politisk spektrum.

Ikke aktivister hos Génération Identitaire

Génération Identitaire i Frankrig bekræfter, at Charles Tessier og Remi Falize, der i dokumentaren optræder voldeligt og med ekstremistisk sprog, ikke er aktivister i GI, i modsætning til hvad Al-Jazeera påstår. Ejeren af baren er ikke længere medlem af GI.

Alvorlige fejl hos Al-Jazeera

Der er endvidere konstateret flere alvorlige fejloversættelser i udsendelsen. En af dem er blandt andet at Verhassel taler om at lægge afstand til det ekstreme højre, som så oversættes til det modsatte. Det uddybes i denne artikel hos det franske dagblad Liberation. Al-Jazeera har erkendt fejlene.

Generation Identitær Danmark tager naturligvis kraftigt afstand fra politisk vold. Vi betjener os udelukkende af ikke-voldelige demokratiske protestformer.

Tags: