LOADING

Type to search

Borgmester indviede ny Erdogan-moské i al hemmelighed

I november sidste år indviede den socialdemokratiske borgmester i Ballerup, Jesper Würtzen, moskéen på adressen Ekkodalen 1. Tidligere har Generation Identitær afsløret moskéen i at have tætte forbindelser til Socialdemokratiet og Erdogan-styret. Hverken lokalmedier eller borgmesteren selv har dog skrevet om indvielsen. Kun en opmærksom Ulla Kokfelt fra Nye Borgerlige har med godt researcharbejde afdækket den.

To år gammel sag får nyt liv

I efteråret 2019 skrev vi i Generation Identitær om, hvordan Erdogans religiøse ministerium, Diyanet, var i fuld gang med at opføre en ny moské forklædt som et kulturhus i Ballerup. Siden da er moskéen blevet færdigbygget, og i november sidste år blev den indviet af borgmester Jesper Würtzen.

Udover den åbenlyse forbindelse mellem moskéen og den tyrkiske diktator er der også tætte bånd til Ballerups Byråd. Her sidder tyrkerne Musa Kekec, Özcan Kizilkaya og Taner Genc. De to førstnævnte er medlemmer af Socialdemokratiet, mens sidstnævnte repræsenterer Socialistisk Folkeparti.

Musa Kekec har spillet en toneangivende rolle i at få moskéen opført. Han har været bestyrelsesmedlem for den forening, der står bag moskéen på Ekkodalen 1, ligesom han tidligere har været repræsentant i Danmark for den tyrkiske statsorganisation YTB, der er med til at varetage lobbyarbejde for Erdogan i Europa. Kekec deltog også i den officielle indvielse af moskéen i november 2021.

Billede fra Facebook-siden ‘Ballerup Tyrkisk Kulturforening’ af de fremmødte til indvielsen af moskéen. Bag manden med det blå slips ses det socialdemokratiske byrådsmedlem Musa Kekec, der har tætte forbindelser til Erdogan-styret.

Koranskole

Ballerup Tyrksisk Kulturforening, der står bag Erdogan-moskéen, opdaterer jævnligt på sin Facebook-side omkring, hvilke aktiviteter der foregår i foreningen. Der er tale om alt lige fra Champions League-aftener til middage med tyrkisk mad, kønsopdelt fredagsbøn og koranundervisning for børn.

Billede fra Facebook-siden ‘Ballerup Tyrkisk Kulturforening’ af borgmester Jesper Würtzen og en af de lokale imamer.

Indviet i det skjulte

Googler man indvielsen af moskéen på Ekkodalen i Ballerup, dukker der ingen relevante søgeresultater op. Ingen lokalmedier har dækket den. Heller ikke borgmester Jesper Würtzen har hverken på sin Facebook-side eller -profil skrevet om den indvielse, han selv stod for.

Borgmesteren i Ballerup plejer ellers at være flittig til at dele billeder og statusopdateringer fra alle de politiske arrangementer og begivenheder, som han er ude til. Han har dog været tavs som graven omkring moskéen.

Billede fra Facebook-siden ‘Ballerup Tyrkisk Kulturforening’ af borgmester Jesper Würtzen, der officielt indvier den nyopførte moské.

Stop islamiseringen

I Generation Identitær mener vi, at det er vigtigt at modarbejde disse kommunale mosképrojekter, der forklædes som kulturcentre og lignende. Dels fordi det er afgørende at vise en folkelig modvilje mod islamiseringen, men også fordi kampen virker. I 2018 og 2020 havde vi held med at få stoppet moskéer i Holbæk efter gentagne kampagner og aktioner mod dem.

Islamiseringen af Danmark skal stoppes! 

Tags: