LOADING

Type to search

Kommentarer

Sådan opdager du om dit familiemedlem er ved at blive identitær

Farlige højreradikale typer

Jakob Scharf, den tidligere PET-chef, der er dømt for at bryde sin tavshedspligt og som næppe er den mest populære blandt sine tidligere kolleger, er blevet gravet frem af BT, for at kommentere på Generation Identitær i forbindelse med dagbladets artikel om os.

Det er jo et stykke tid siden man har hørt noget til Scharf, og den opmærksomhedshungrende forfatter har jo brug for at fortsat at være relevant. Derfor tegner han i dag et billede af Generation Identitær som en potentielt farlig gruppe, på trods af at vi klart og tydeligt tager afstand fra politisk vold og udelukkende agerer gennem opfindsomme, kreative og ikke mindst ikke-voldelige aktioner. Noget der fremgår ret tydeligt af vores aktiviteter, som den snedige tidligere PET-medarbejder dog ikke har haft held med at finde frem til, selv om det fremgår ret tydeligt af vores hjemmeside.

Scharf kalder også Generation Identitær for ”højreekstreme”, dog uden på nogen måde at kvalificere sit udsagn. Vores position i Generation Identitær er at udviklingen skal vendes, og at der for første gang siden masseindvandringens begyndelse, skal komme færre ikke-vestlige migranter, i stedet for flere. At det skulle være et ”ekstremt” synspunkt, siger en del om Scharf selv.

Scharf udtrykker også bekymring for Generation Identitær og vores indflydelse på unge mennesker:

”Ifølge ham er det særlige ved Generation Identitær, at de har et greb i de unge. Og især en ny gruppe af unge, man ikke tidligere har set i de højreekstremistiske miljøer.

»Det er mange veluddannede unge, der bevæger sig i universitetsmiljøer, som bliver tiltrukket af Generation Identitær. Unge, som man på mange måder ville beskrive som velfungerende,« fortæller den tidligere PET-chef.

Og det gør det især sværere end hidtil for efterretningstjenesten at forebygge og efterforske, hvilke personer, der kunne udgøre en potentiel fare, siger han.

Førhen har man særligt været vant til at kigge i retning af ressourcesvage, unge mænd fra socialt belastede boligområder.

Men man kan ikke længere bruge de samme midler til den forebyggende indsats, siger Jakob Scharf:

»Jeg tror, det her er relativt nyt for mange. Og jeg tror ikke, der er et tilstrækkeligt fokus på, at der er en bevægelse i de højreekstremistiske miljøer i øjeblikket, som kræver, vi tænker nyt og anderledes.«”

Vi vil gerne hjælpe Scharf og andre, der er bekymrede for unge, der føler sig tiltrukket af Generation Identitær. Derfor har vi skrevet en liste med advarselstegn, som man skal være opmærksom på, hvis man er nervøs for at en ung man kender er ved at blive identitær:

  • En kraftig interesse i sin egen historie og kultur – det er typisk for identitære at have et overdrevent kendskab til dansk historie og kultur. Det kan fx være, at vedkommende pludselig begynder at kaste sig ud i avancerede redegørelser af Jyske Lov eller lignende.
  • En interesse for radikale tænkere, som fx Grundtvig.
  • Sund livsstil – Begynder den unge pludselig at dyrke sport, spise sundt og den slags kan det være et advarselstegn.
  • Lyst til at stifte familie og få børn i en ung alder, frem for at dyrke promiskuitet og drukkultur.
  • Læser bøger om filosofi og politik i tide og utide.
  • Andre tegn kan være at man begynder at gå i kirke, fejre nationaldage og danske traditioner og dykker ned i den danske sangskat.

Udviser den unge flere af disse advarselstegn, er det en stærk indikation på at vedkommende kan have radikale idéer som kærlighed til sit eget folk, en forestilling om at der skal eksistere et Danmark også om 100 år, og at Europa er værd at bevare.

Vi håber, at ovenstående kan hjælpe Scharf og andre bekymrede.