LOADING

Type to search

Kommentarer

Facebook og Instagram rammer patrioter med censurbølge

Forleden blev en lang række patriotiske sider lukket ned på én gang på både Facebook og Instagram. Med et slettede Facebook siderne, der tilhørte de identitære bevægelser i Tyskland og Østrig. Både hovedsiderne og en række lokalafdelingers sider blev slettet. Det samme gjorde sig gældende på Instagram, der ejes af Facebook.

Enkelte medlemmers private sider og profiler er ligeledes blevet slettet. Det gælder fx for Martin Sellner fra den østrigske bevægelse. Udover alle disse identitære sider, blev der også slettet en række andre patriotiske sider.

Da det hele foregik på én gang, er der tydeligvis tale om en planlagt indsats mod patrioter fra Facebooks side. For kort tid siden fik den franske identitære bevægelse på lignende måde slettet samtlige sine sider på både Facebook og Instagram.

Der kan ikke være nogen tvivl om, at Facebook forsøger at udelukke særlige holdninger fra sin sociale medieplatform. En platform, der er et de facto monopol og af afgørende betydning for den demokratiske samtale i mange lande. Der er tale om sider med hundretusindevis af følgere, som nu er blevet slettet i et forsøg på at forhindre holdninger, der er kritiske overfor masseindvandring i at blive repræsenteret på Facebook og Instagram.

Det er et demokratisk problem, og det går ikke bare væk af sig selv. Censuren på disse medier kan også ramme os her i Danmark.

Hvad kan du gøre?

– Du kan melde dig til vores nyhedsbrev og være sikker på at modtage nyheder direkte fra os, uden om censuren. Det gør du her: https://identitaer.dk/nyhedsbrev

– Du kan blive aktiv. Jo flere der er aktive, jo sværere er det at lukke munden på os. Se hvordan du kan blive aktiv hos os her: https://identitaer.dk/bliv-aktiv

– Du kan støtte os økonomisk og være med til at sørge for at holde vores organisation i gang. Det gør du her: https://identitaer.dk/donation

– Du kan selv gøre opmærksom på det på dine egne sociale medier, blog, Youtube-kanal eller hvad du nu har.

Udover det kan du abonnere på de ramte gruppers nyhedsbreve:

Østrig: http://www.identitaere-bewegung.at/
Tyskland: https://www.identitaere-bewegung.de/
Frankrig: https://generationidentitaire.org/

En del af grupperne har også sider på VK:
Østrig: https://vk.com/iboesterreich
Berlin: https://vk.com/public115459787

Martin Sellner:
VK: https://vk.com/martinsellner
Telegram: https://t.me/martinsellnerIB
Snapchat: martinsellnerib

Tags: