LOADING

Type to search

Aktivisme

Aktion mod ny tyrkisk stats-moske i Roskilde

Aktivister fra Generation Identitær iklædte i dag statuen af Margrethe d.1., samt kvindestatuen Guapa burkaer, og satte plakater op i Roskilde. Dette skete i protest mod indvielsen af en moske ejet af den tyrkiske stat, som har forbindelse til den islamistiske bevægelse, Milli Görüs. En indvielse, der foregår med støtte fra både Roskildes borgmester og biskoppen for Roskilde Stift.

Ayasofya-moskéen ejes af det tyrkiske religionsministerium, Diyanet, der også sender en imam til moskéen, og er en af flere tyrkiske moskeer, der er åbnet i Danmark de senere år. Moskeer, der hører under Diyanet spreder ifølge flere forskere propaganda for Erdogan-regimet. Ligeledes er det kommet frem, at disse stats-moskeer i flere europæiske lande,herunder Danmark, har indsamlet efterretninger for regimet.

Erdogan betragter tyrkere, der bor udenfor Tyrkiets grænser, som en del af Tyrkiet, og har opfordret dem til ikke at lade sig assimilere i de lande de bor i, og at de i stedet skal holde fast i deres kultur og identitet. Ligeledes har han udtalt, at tyrkerne i vores del af verden er ”Europas fremtid”, og at de skal få ”ikke tre, men fem børn”. Moskeerne under Diyanet spiller i denne forbindelse en vigtig rolle, både som center for Erdogans propaganda, men også som en måde, hvorpå tyrkere kan fastholdes i den tyrkiske kultur og religion.

Borgmester i Roskilde, Joy Mogensen, og Biskop for Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, har begge været med til at tage det første spadestik til moskeen, og har budt den velkommen. Begge vedbliver at forsvare moskeen og deltager ved moskeens indvielse idag, på trods af at både politikere og eksperter har været stærkt kritiske overfor deres deltagelse.

Joy Mogensens partikammerat, Tuncay Yilmaz, der sidder i Roskildes byråd er sat i forbindelse med den islamistiske bevægelse Milli Görüs, som han arbejder for. Grundlæggeren af Milli Görüs, Necmettin Erbakan, er blandt andet kendt for at udtale sig voldsomt anti-semitisk. Yilmaz sidder i bestyrelsen for den forening, der driver moskeen og skal også tale til indvielsen.

Generation Identitær finder det forkasteligt, at en borgmester, der skal arbejde for borgernes bedste, støtter sådan et foretagende, og arbejder for yderligere islamisering af Danmark, samt fremmer Erdogan-styrets interesser.

Biskop Peter Fischer-Møller har allerede mødt stærk kritik for at støtte Erdogans moske-arbejde. Generation Identitær mener, at en biskop i den danske folkekirke, bør arbejde for at styrke den kristne tro, og arbejde for at den danske kultur fortsætter med, at være den ledende kultur i landet. I stedet har Fischer-Møller valgt at relativisere kristendommen, og insisteret på at deltage i indvielsen for en moske, der tjener et styre, der forfølger kristne.

Generation Identitær ønsker:

  • Dansk kultur som den ledende kultur i Danmark
  • En de-islamisering af Danmark
  • Remigration i stedet for forfejlet integration
Tags: